loader icon

Články a recepty

Poďme nato!

Domáci „mliečny rez“

Máte doma proteín a neviete čo sním? Už máte napečené na sviatky? Detiská Vám vrieskajú doma, že by si dali niečo sladké ?Čo tak domáci „mliečny rez“ ? 40 g čokoládového proteínu1PL práškového cukru4 vajíčka20 g kakaa50 ml vody1 ČL kypriaceho práškuštipku soli Plnka:300 g jemného tvarohu30 g mandľového maslakokos1PL práškového cukru Bielka vyšľaháme so…

Zobraziť viac …

„Pán“ koláč

Keďže nám už v záhrade dozrievajú jabĺčka a hrušky, bola by škoda neupiecť z nich niečo.Tento krát je to „pán“ koláč , ktorý je bez laktózy a viete si ho spraviť aj bezlepku, stačí ak vymeníte ovsené vločky a špaldu  „Pán“ koláč  200g ovsené vločky200g špaldová múka100g trstinový cukor200ml kokosový olej5ks jablko4ks hruškyškorica, bourbon vanilka, štipka soli Zmiešame vločky,…

Zobraziť viac …

Pizza party

Pre milovníkov pizze je tu skvela šmakocinka na akúkoľvek časť dňa alebo príležitosť, či už olovrant alebo posedenie s priateľmi pri Pizza veniec 2x Pizza cesto (Lidl) kečup syr plátkový šunka oregano soľ, čierne korenie 1ks vajíčko Cesta si rozprestrieme, položíme po dĺžke vedľa seba a kraje preložíme cez seba cca 2cm Kečup rozotrieme po celom ceste, okrem 3cm na spodnom okraji cesta…

Zobraziť viac …

Arašidové sušienky

Poznáte ten pocit, keď máte chuť na sladké ale žiadna Horalka doma nie je?! Ale predsa máte ešte kúsok energie v sebe na to, aby ste si niečo upiekli? Tak potom tieto Arašidové sušienky sú ako stvorené pre vás. Arašidové sušienky 1 hrnček arašidového masla1 ks vajíčko 2PL medu/javorový sirup + môžete pridať kúsky čokolády alebo…

Zobraziť viac …

Pobyt vol. 5

Jeden krásny Júnový víkend sme sa vybrali opäť na Oravu, do rezortu Altis na náš v poradí piaty Športovo-relaxačný pobyt.Tento ročník nám prial predovšetkým slnečným, až horúcim letným počasím. V tomto duchu, letného pohodového víkendu sa niesol celý pobyt, ktorý sme si naozaj kvalitne vychutnali. Stretli sme sa skvelí ľudia, panovala dobrá nálada a padali…

Zobraziť viac …

Domáce tortilly

Áno, viete si ich ľahko kúpiť, ale už ste si niekedy prečítali ich zloženie? Lebo ich zloženie väčšinou pripomína knižný román Odviate vetrom. Pritom príprava je veľmi ľahká, rýchla a na suroviny nenáročná. Tak čo vyskúšate? Suroviny: 2 hrnčeky hladkej múky 1 čl kypriaceho prášku 1/2 čl soľ 2 PL olivového oleja 3/4 hrnčeka vody…

Zobraziť viac …

Movement flow

Movement. Každý si pod pojmom movement predstaví niečo iné, niečo všeobecné a zároveň niečo veľmi špecifické. Čo si ale predstavíme všetci je pohyb, ktorý sa realizuje v takej alebo onakej podobe. Tak ako každý typ pohybu, aj Movement flow prešiel svojim vývojom. O rôznych podobách Movementu / Movement flow by sme vedeli písať zväzky kníh….

Zobraziť viac …

Rebarborový cheesecake

O rebarbore a jej účinkoch sme už písali v predchádzajúcom recepte a netreba zabúdať, že rebarbora má svoju sezónu iba krátko, a to zhruba od polovice mája do konca júna. Má to svoje odôvodnenie, od konca šiesteho mesiaca totiž v rebarbore prudko stúpa podiel kyseliny šťaveľovej a stáva sa tak nebezpečná pre konzumáciu. 1 balík…

Zobraziť viac …

Silový tréning nôh a jeho benefity pre naše zdravie

Vedeli ste, že rôzne formy napríklad drepov, výpadov aj s pridanou hmotnosťou veľmi dobre spevňujú vaše kĺby väzy a kosti ? Nôž sa mi otvára vo vrecku keď počujem výroky, že drepy alebo výpady s váhou ničia kolená. Nie neničia práve naopak (čítaj nižsie) zlepšujú silu, stabilitu a pružnosť tkanívAle pozor Samozrejme za predpokladu kvalitnej…

Zobraziť viac …

Rebarborové fornety

Sezóna REBARBORY už je tu!Rebarbora má svoju sezónu iba krátko, a to zhruba od polovice mája do polovice júna. Má to svoje odôvodnenie, od konca šiesteho mesiaca totiž v rebarbore prudko stúpa podiel kyseliny šťaveľovej a stáva sa tak nebezpečná pre konzumáciu. Pri zbere a kúpe myslíme na to, že sa konzumujú len stopky, nikdy…

Zobraziť viac …