Sezóna REBARBORY už je tu!Rebarbora má svoju sezónu iba krátko, a to zhruba od polovice mája do polovice júna. Má to svoje odôvodnenie, od konca šiesteho mesiaca totiž v rebarbore prudko stúpa podiel kyseliny šťaveľovej a stáva sa tak nebezpečná pre konzumáciu. Pri zbere a kúpe myslíme na to, že sa konzumujú len stopky, nikdy…
Zobraziť viac …
Kedysi sa rastlinné bielkoviny označovali ako “neplnohodnotné“. Bielkoviny v rastlinách určite plnohodnotné sú avšak treba dbať na vhodnú kombináciu rastlinných zdrojov bielkovín. Rozdiel je iba v tom, že každý rastlinný zdroj obsahuje inú zostavu aminokyselín. Fazuľa obsahuje veľa lyzínu, obilniny sú naopak bohaté na metionín, preto napríklad kombinácia fazule a obilniny (ryža, kukurica) alebo fazuľa a kukurica poskytujú…
Zobraziť viac …
Recept možno vyzerá komplikovano ale vôbec nie je, je trošku exotický, chute sú vyvážené, ľahké a nutrične plnohodnotné. Suroviny pre 2 osoby3oog filet lososolivový olej2ks limetkasoľ, čierne korenie1 hrnček jazmínovej/basmati ryže1ks kokosové mlieko1ks kokosová voda1ks mango1ks väčšie avokádo1ks červená paprika1ks červená cibuľa LososZmiešame si olivový olej, pretlačené 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, šťavu z…
Zobraziť viac …
Sezóna 2021 medvedieho cesnaku už je v plnom prúde a z každého kúta na vás striehnu jeho blahodárne účinky. Odhliadnuc od toho, že medvedí cesnak sa v minulosti používal na liečbu rôznych ochorení ako kŕčové žili, bolesti hlavy alebo tráviace problémy, je to chuťovo úžasná a výživná komodita, s ktorou je radosť variť. Surovinyolivová olej1x…
Zobraziť viac …
Stojka na rukách je zaujimavé silové cvičenie, ktoré si vyžaduje silu, mobilitu a koordináciu Aké má pre nás benefity a prečo sa oplatí stojku trénovať ? Predstavím vám zopár dôvodov prečo začať cvičit stojku v prvom rade ide o komplexné silové cvičenie, ktoré si nevyžaduje žiadne náradie ani veľký priestor na tréning pomocou stojky vieme…
Zobraziť viac …
Denný a nočný rytmus nášho tela sa dá sledovať až do vnútra našich buniek, až po gény. Viac ako polovica našich dedičných aktivít sa riadi rytmom deň-noc. To znamená, že tisícky génov sú viac alebo menej aktívne v závislostí od času. V určitom orgáne, ako napríklad pečeň, sa takýmto spôsobom skoro ráno početné gény aktivujú,…
Zobraziť viac …
Cestoviny sú dominantou Talianska a ich domáca výroba je v tomto regióne samozrejmá. Je možné, že viacmenej už len u staršej populácie, pretože mladší ľudia siahajú po hotových produktoch. Pritom samotná výroba vôbec nie je fyzicky, mentálne a ani časovo náročná. Stačí Vám voda a múka.Z tohto jednoduchého receptu môžete pripravovať všetky možné tvary a…
Zobraziť viac …
Kto by nemal rád sušienky či už k čaju, káve alebo inému lahodnému nápoju. Prišla aj na mňa chuť dať si sušienku a keďže na mňa zasvietila dóza s ovsenými vločkami, už aj som ich dávala do misky a pridávala ďalšie ingrediencie. Ovsené vločky nie je len také obyčajné vylisované zrno ovsa, ktoré niekto ukradol…
Zobraziť viac …
Pri každom športe je potrebné dbať na to, aby sme ho vykonávali správne. Rovnako tak je to aj pri joge. Asana Lab nám pomôže sústrediť sa na to, ako jednotlivé pozície (asany) precvičovať správne a aký benefit nám prinesie. Každú asanu si predstavíme aj v originálnom, starom indickom jazyku, sanskrite. Bakasana / Crow pose /…
Zobraziť viac …
Ako sme už dávnejšie avizovali, pripravili sme pre Vás malé prekvapenie. Tým prekvapením sú tieto multifunkčné človekobuffky. Aj ty môžeš vlastniť takúto bufku, stačí ak nás kontaktuješ, akýmkoľvek spôsobom tebe milým (mail, správa na soc.sieťach, telefón, fax, či poštová lasica…) a mi ti jednu, ba i dve bufky doručíme. Zadovážením bufky podporíš fungovanie občianského združenia…
Zobraziť viac …