loader icon

Články a recepty

Poďme nato!

Losos so strúhankovou krustou a zeleninovým pyré

Ryba ako surovina nepotrebuje komplikovanú a dlhú prípravu. Stačí jej vcelku krátky čas na úpravu. A tak je tomu aj pri tomto lososovi s krustou. Suroviny na krustu:strúhankapetržlenová vňaťmaslo Postup:Rúru si zapneme na 200°C a kým sa vyhreje na danú teplotu, opečieme si lososa kožou dole na vyhriatej panvici, ktorú potrieme olejom. Opekáme približne 8…

Zobraziť viac …

Základné cviky s vlastnou váhou

V súšasnosti sa všetko okolo nás mení a je dôležité aby sme reagovali !My si myslíme, že základnú fyzickú zdatnosť a pohyblivosť by mal dosahovať každý z nás a v tomto duchu aj pripravujeme workshopy, prednášky, pobyty a v súčasnosti live streamy a videá.Veľkú časť našich vedomostí a skúseností Vám ponúkame úplne zadarmo. Veríme že…

Zobraziť viac …

Kokosovo-mandľový lacto-gluten free

Suroviny:8 bielkov150g kokosová múka125ml kokosový olej100g krupicový cukor1ČL prášok do pečiva100g mandlové lupienkyškoricapráškový cukor V nádobe si vyšľaháme bielky do tuhej peny. Potom postupne pridávame krupicový cukor a šľaháme, kým sa všetko nespojí na lesklú tuhú zmes.Postupne do bielkov zašľahávame olej a kokosovú múku, kým sa nevytvorí snehová pena.Zmes nalejeme do vymastenej formy, vystlanej papierom…

Zobraziť viac …

Tréning nohy

Mnoho ľudí si myslí, že kvalitný tréning spodnej časti tela nie je možný bez drahého vybavenia posilňovne.Tiež je pomerne veľká skupina ľudí, ktorí si myslia že bez ťažkých drepov nie je kvalitný tréning nôh. Kalistenika nám ponúka mnohé možnosti ako veľmi kvalitne precvičiť všetky, to by som rád zdôraznil všetky svaly na tele. To sa…

Zobraziť viac …

Polievka Hokaidó

Zima si pýta polievku na zahriatie. Určite to poznáte keď prídete zo sánkovačky alebo len prechádzky zmrznutý a hladný. Vtedy prichádza na rad čaro tejto polievky, ktorá zahreje a aj zasýti. Suroviny:1/2 Hokaidó tekvica3 stredne veľké mrkvy1 batát1l vývar/ voda (odhadom)olivový olejtekvicový olejsoľ, čierne korenie, tekvicové semienka Postup:Všetku zeleninu očistíme, nakrájame na kocky a prudko…

Zobraziť viac …

Brokolicové lasagne z Lavašu

Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta. Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v Stredomorí, Európe či USAhttps://lavas.sk/o-nas/ V našej kuchyni si Lavaš našiel svoje hrdé miesto, nakoľko je to multifunkčná, kvalitná a poctivá potravina. Viete z neho pripravovať jedlá na sladko, na slano a rovnako z neho…

Zobraziť viac …

Valentínska cvičba vo dvojici

Už máš dosť plyšových zvieratiek, kvetov a bonboniér ?! Valentín sa dá poňať aj inak. Strávte čas spoločne, zmysluplne a v pohybe. Pripravili sme pre vás valentínsky tréning vo dvojici, pri ktorom sa zabavíte, nadopujete endorfínmi a možno zistíte, že sa dá spoločný čas tráviť aj inak . Drapni svoju polovičku a dobre si spolu…

Zobraziť viac …

Proteíny

V našej strave existujú tri látky, ktoré nám dodávajú energiu, respektíve kalórie: sacharidy, tuky, proteíny. Predovšetkým sacharidy, ale aj mnohé tuky slúžia práve ako dodávatelia energie. Naproti tomu proteíny sú osobitným prípadom. Proteíny – aj keď sú to tiež nositelia energie – sa primárne používajú na stavbu tela, od svalového tkaniva až po imunitný systém….

Zobraziť viac …

Mrkvovo-orechový koláčik

Postup: Mrkvový koláč1 šálka polohrubej múky1šálka kokosového oleja1šálka nastrúhanej mrkvy2 vajíčka1/2 šálky hnedého cukru1kypriaci prášok1 šálka pomletých orechov Vyšľaháme vajíčka s cukrom do penistaPostupne pridávame olej, muku, kypriaci prášok a nakoniec pridáme mrkvu a orechyCesto vylejeme do maslom vytretej nádoby a pečieme cca 45 minút na 180°C Poleva: Bánovecká nátierka2PL masla2PL práškový cukor2PL citrónovej šťavy 

Zobraziť viac …