Touto cestou by som vám veľmi rada predstavila skvelú surovinu, ktorú nie každý pozná. Je ňou čierna šošovica alebo takzvaná Beluga.
Čierna šošovica je skvelým zdrojom vlákniny, na 100 g šošovice = 15 g vlákniny a rastlinných bielkovín, na 100 g šošovice = 24 g, čo je zhruba dvojnásobok toho, koľko viete vyťažiť z tofu. Jej čierny pigment obsahuje antioxidanty, ktoré môžeme inak nájsť napríklad v bobuľovom ovocí. 
Je veľmi vhodná ako príloha, alebo si z nej viete spraviť teplý, či studený šalát.

V tomto recepte je použitá namiesto klasickej prílohy. Čo poviete? Viete si predstaviť takýto obed?

Postup:
Šošovicu uvaríme v zeleninovom vývare (môžete použiť aj bujón). Cibuľu s cesnakom nakrájame najemno a opražíme na olivovom oleji, kam pridáme následne uvarenú šošovicu a pár minút opečieme.
Guacamole pripravíme zmiešaním surovín: avokádo, paradajka, červená cibuľa, limetková šťava podľa chuti, soľ a čierne korenie.
Lososa utrieme do papierovej utierky aby navonok bol čo najmenej vlhký. Položíme ho na rozohriatu panvicu, na ktorú sme si dali olivový olej. Grilujeme z každej strany, podľa toho ako veľmi prepečenú rybku preferujeme.
Nakoniec len všetko pekne naukladáme na seba a môžeme sa do toho pustiť. Dobrú chuť.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom