loader icon

Články a recepty

Poďme nato!

Pobyt 2023

Pobyt 2.0 je už tradične vrcholom celoročného programu podujatí, ktoré organizujeme alebo sa ich účastíme. V poradí siedmy ročník športovo-relaxačného pobytu s názvom Pobyt 2.0 sa konal opäť v Jaziercach. V prekrásnom prostredí, ktoré ponúka Veľká Fatra sme absolvovali zatiaľ najsilnejší ročník nášho Pobytu 2.0. Počasie bolo premenlivé, pozorne sme ho sledovali. Štvrtkový úvodný tréning…

Zobraziť viac …

Rebarborový koláč s jahodami

Jednoduchý a efektný koláč s výraznou chuťou rebarbory a lahodnou chuťou tvarohu a sviežosťou jahôd Suroviny:Cesto60g krupicového cukru225g hladkej múky1/2 lyžičky kypriaci prášok1 vajíčko100g mäkké maslo Náplň200g očistenej rebarbory400g jahody120g cukru500g tvaroh2 vajíčka1 zlatý klas PostupRebarboru nakrájame a zasypeme cukrom (50g) a necháme chvíľu postať, okým si pripravíme zvyšok koláča. Suroviny na cesto zmiešame a…

Zobraziť viac …

Delenie a výber hovädzieho mäsa

V dnešnej dobe extrémneho informačné pretlaku a zmiešaných informácií sa veľké množstvo ľudí odkláňa od konzumácie hovädzieho mäsa. Predpokladám, že dôvodom je ochrana našej planéty a zníženie uhlíkovej stopy. Veľká propaganda zo strany ochrancov zvierat a prírody, ktorá pretrváva je podľa mňa veľmi nešťastná a zavádzajúca. Mäso patrí do nášho jedálnička, o tom nieto pochýb,…

Zobraziť viac …

Športový deň Žilina s Človek 2.0

V Máji 20.5.2023 sme sa predstavili, ako tím v Crossbefit fitness centre v Žiline, kde sme v spolupráci s Crossbefitom usporiadali Športový deň Žilina plný cvičenia, prednášok a ochutnávky výborného jedla. Bola to taká menšia ochutnávka nášho projektu, ktorá vychádzala z konceptu našeho Kurzu 2.0. Na úvod celého dňa sa predstavil Petrisko s Workshopom zameraným…

Zobraziť viac …

Gastro výlet do NEAPOLu

Keď sa povie Neapol, môže Vám napadnúť ako prvé pizza alebo futbal. A napadne Vám správne. Celé mesto ŽIJE futbalom, dýcha futbalom a ich srdiečko patrí stále Diegovi Maradonovi. Na to, ako je Taliansko silne veriace, ma prekvapilo, že v tejto oblasti preferujú ako boha Diega a nie toho tam hore. Atmosféra celého mesta sa…

Zobraziť viac …

Ako správne rýľovať.

Pre mnohých je toto možno veľmi vzdialená téma. No pre určitú množinu ľudí, je to každoročná realita.Keďže sa zaoberámem zdravým životným štýlom a trvalou udržateľnosťou, záhradkárčenie s tým úzko súvisí. Každý rok na jar s mnohými našimi zverencami riešime zaseknuté, preťažené,stiahnuté, či bolavé časti tela po intenzívnom a prevažne barbarskom útoku na záhradku. Nemyslím teraz…

Zobraziť viac …

Krtková torta 2.0

Všetci isto iste poznáte ikonickú Krtkovú tortu od Dr.Oetkera. Ako deťom nám vždy chutila kvôli svojej ľahkosti a tomu, že vyzerala ako kopček od krtka..Ale dá sa upiecť krtková torta aj doma bez použitia krabicového polotovaru? Poďme sa pozrieť, aké je zloženie tohto počinu od Dr.Oetker

Zobraziť viac …

Hráškový krém s mätou

Jednoduchá hráškovo – mätová polievka je vynikajúca chuťovo a expresná na prípravu. Okrem skvelej chuti vám dodá veľké množstvo vlákniny a rastlinných bielkovín. Má nízky podiel tuku, je nízko kalorická ale zasýti poriadne. Suroviny: 450g mrazený hrášok500l vývar2 šalotky6 lístkov mätyolivový olejsoľčierne korenie Postup: Očistíme a nakrájame si šalotku, ktorú zľahka opražíme na olivovom oleji….

Zobraziť viac …

Skryté bielkoviny v potravinách II.

zloženie vybraných potravín, ktoré obsahujú vyšší podiel bielkovín, o ktorých ste možno ani nevedeli. V rámci osvety o potravinovej gramotnosti si prejdeme postupne zloženie rôznych potravín, ktoré štandardne konzumujeme ale neuvedomujeme si aké je ich zloženie a nutričné hodnoty.

Zobraziť viac …