Určite ste si už všetci všimli zvláštne označenie na potravinách, ktoré pripomína energetickú triedu chladničiek. Toto označenie ma slúžiť na jednoduchšie informovanie spotrebiteľa, či je daná potravina zdraviu prospešná. Zaujímali ste sa už o toto označenie? Pátrali ste ďalej ako hodnotí potraviny? Nakupujete podľa tohto označenia?Podľa definície, ktorá je evedená na oficiálnej webovej stránke by…
Zobraziť viac …
Na pravidelne nepravidelnej báze sa stretávame aj s deťmi v Pezinku a okolí. Aj počas uplynulého obdobia sme mali možnosť venovať sa deťom zo Základnej Školy Fándlyho, kde sa Lukáš a Katka zúčastnili dňa zameraného na zdravie a pohyb. Pre deti boli pripravené rôzne ukážky, workshopy a tvorivé dielne kde si mohli osvojiť prípravu zdravej…
Zobraziť viac …
Myslím, že to nie je žiadna senzácia, ale jednoduchá klasika, ktorá neurazí. Keď potrebujete tráviť doma čas inými aktivitami ale zároveň potrebujete navariť, je toto ideálny recept. Príprava Vám zaberie maximálne 10 minút a pečenie približne hodinu. Kuracie miso dáme do pekáča, naň uložíme ošúpané a nakrájané zemiaky. Pripravíme si marinádu. Do šálky nalejeme olivový…
Zobraziť viac …
Sezóna cukety 2023 ešte neskončila! Preto poďme využiť jej skrytý potenciál až dokonca. Cuketové placky, lečo, vyprážaná cuketa, grilovaná.. verím, že toto všetko tu už bolo.. Skúšali ste však cuketové risotto? Ak nie, tak poďme si povedať ako naň. Postup prípravy Cuketu očistíme a nakrájame na malé kočky, ktoré opražímez prudka na olivovom oleji. Podlejeme…
Zobraziť viac …
Po prvý krát sa v Pezinku konal Športový Festival Wannado, ako súčasť podujatia JOJKA S VAMI tour 2023. V sobotu 22.7.2023 ráno sa na Radničnom námestí zišli športové kluby z Pezinka a medzi nimi sme sa predstavili aj My, ako projekt Človek 2.0. Cieľom tohto podujatia bolo predstaviť kluby, ktoré sa nachádzajú v Pezinku a…
Zobraziť viac …
V dnešnej dobe je jednoduché si kúpiť čokoľvek. Ale prečo si kupovať niečo čo si vieme aj ľahko spraviť? Sezóna grilovania je už v plnom prúde tak si poďme spoločne spraviť domáce žemle na burgre. Ako prvé si pripravíme tzv Thangzhong – uvarená múka vo vode. Dodáva žemliam lahodnú a vláčnu chuť THANGZHONG: CESTO: Postup
Zobraziť viac …
Pobyt 2.0 je už tradične vrcholom celoročného programu podujatí, ktoré organizujeme alebo sa ich účastíme. V poradí siedmy ročník športovo-relaxačného pobytu s názvom Pobyt 2.0 sa konal opäť v Jaziercach. V prekrásnom prostredí, ktoré ponúka Veľká Fatra sme absolvovali zatiaľ najsilnejší ročník nášho Pobytu 2.0. Počasie bolo premenlivé, pozorne sme ho sledovali. Štvrtkový úvodný tréning…
Zobraziť viac …
Čo je Acro Yoga? Aké sú 3 základné roly v Acro Yoge? A prečo práve Acro Yoga? (Benefity Acro Yogy)
Zobraziť viac …
Jednoduchý a efektný koláč s výraznou chuťou rebarbory a lahodnou chuťou tvarohu a sviežosťou jahôd Suroviny:Cesto60g krupicového cukru225g hladkej múky1/2 lyžičky kypriaci prášok1 vajíčko100g mäkké maslo Náplň200g očistenej rebarbory400g jahody120g cukru500g tvaroh2 vajíčka1 zlatý klas PostupRebarboru nakrájame a zasypeme cukrom (50g) a necháme chvíľu postať, okým si pripravíme zvyšok koláča. Suroviny na cesto zmiešame a…
Zobraziť viac …
V dnešnej dobe extrémneho informačné pretlaku a zmiešaných informácií sa veľké množstvo ľudí odkláňa od konzumácie hovädzieho mäsa. Predpokladám, že dôvodom je ochrana našej planéty a zníženie uhlíkovej stopy. Veľká propaganda zo strany ochrancov zvierat a prírody, ktorá pretrváva je podľa mňa veľmi nešťastná a zavádzajúca. Mäso patrí do nášho jedálnička, o tom nieto pochýb,…
Zobraziť viac …