zloženie vybraných potravín, ktoré obsahujú vyšší podiel bielkovín, o ktorých ste možno ani nevedeli. V rámci osvety o potravinovej gramotnosti si prejdeme postupne zloženie rôznych potravín, ktoré štandardne konzumujeme ale neuvedomujeme si aké je ich zloženie a nutričné hodnoty.
Zobraziť viac …
Ale prečo si nepovedať, ktoré potraviny obsahujú „skryté“ bielkoviny, o ktorých ste možno ani nevedeli. Bielkoviny sú základnou stavebnou jednotkou nášho tela a hrajú dôležitú úlohu pri redukcií hmotnosti a taktiež pri budovaní svalovej hmoty, ktorá nie je len na parádu ale v podstate nám drží pokope všetky kosti a chráni ich pred poškodením.
Zobraziť viac …
(píše Zuzka) Cesta za mojou oficiálnou certifikáciou AcroYogy viedla do prekrásnej Argentíny,kde sa v provincii Buenos Aires, s názvom Mercedes, nachádzala lokalita nášho tréningu nanajbližší mesiac.AY TT sa konal pod vedením školy Partner Acrobatics ( https://partneracrobatics.com ),ktorá je z môjho pohľadu najkvalitnejšia. S mnohými lektormi z Partner Acrobatics som malamožnosť trénovať už v minulosti, na rôznych workshopoch… a teda nebolo najmenšíchpochýb zvoliť…
Zobraziť viac …
Poslednú marcovú sobotu sa podarilo zorganizovať brigádu na zbieranie odpadu v našom okolí.Po prvom nie úplne úspešnom pokuse, kedy sme sa iba dvaja ľudia prediarali náletovými drevinami, sa vďaka p. Pilátovej a Zelenej hliadke podarilo uskutočniť väčšiu brigádu. Cieľom bolo vyčistiť oblasť náletových drevín, ktoré vidíme priamo z okien našeho centra , od odpadov ktoré…
Zobraziť viac …
Myslím si, že Veľkonočnú hrudku netreba predstavovať. Je takou stálicou medzi Veľkonočnými receptami v každom kúte Slovenska.
Vajíčka boli v ľudovom prostredí považované za symbol života a plodnosti. Preto sa jedlá z nich podávali práve na Veľkú noc, ktorá sa slávi na jar, kedy sa príroda prebúdza po zimnom oddychu.
Zobraziť viac …
Sviatky Veľkej noci sú rovnako ako Vianoce sviatky hojnosti. Každá rodina má svoje tradičné jedlá, ktoré pripravuje v tieto sviatky. Veľká noc je hlavne o špenáte, zajačikoch, vajíčkach a sladkostiach. Či už doma upečených alebo kúpených. Pri kúpe sladkosti pre Vás alebo vaše ratolesti čítajte zloženie a držte sa pravidla, že menej je niekedy viac.
Zobraziť viac …
To čo si kúpime v potravinách je na našom rozhodnutí. Taktiež to čo zjeme je na našom rozhodnutí. Nemôžeme nikoho haniť za čo platí človek v potravinách svoje zarobené peniaze. Tak ako každý iný človek máme možnosť výberu. Chceme žiť bez bolestí, bez zdravotných obmedzení, chceme si užívať dovolenky, výlety, preto si vyberajme poriadne a…
Zobraziť viac …
Slanina je pokrm pripravený údením z podkožnej tukovej vrstvy ošípaných. V minulosti, v tradičnej slovenskej ľudovej kuchyni šlo o veľmi významnú potravinu. Vyrába sa predovšetkým z bravčového bôčika, stehna alebo chrbta. Samotná slanina sa vyrába naložením do soli na niekoľko týždňov a neskôr prípadným vyúdením. Slanina obsahuje polynenasýtené mastné kyseliny o ktorých je známe, že naše telo…
Zobraziť viac …
Ak neviete ako doplniť bielkoviny vo vašich jedlách a nechcete denne jesť väčšie množstvo mäsa, môžete vyskúšať túto fazuľovú nátierku, ktorá je plná bielkovín. Rýchle, efektné raňajky, desiata či olovrant. Suroviny:1 konzerva bielej fazulemrazená kukurička1x Lučina2PL horčicesoľ, koreniepetržlenová vňaťrasca Postup:Ak máme sušenú fazuľu, tak si ju namočíme na 12 hodín a uvaríme. Ak použijeme konzervovanú,…
Zobraziť viac …
Táto polievka bola láska na prvé ochutnanie. Nielen, že očarí vaše chuťové bunky ale tak isto pookreje vaše trávenie a pohladí vaše bicepsy 🙂Na jednu porciu obsahuje 11g bielkovín, 8g tuku a 28g sacharidov Suroviny: olivový olej200 g mrkvy2 strúčiky cesnaku50g paradajkového pretlaku1 l zeleninového vývaru150 g červenej šošovicebylinky – tymian, petržlenová vňaťčerstvé čili /…
Zobraziť viac …