Suroviny: 1 hrnček ryža arborio 1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1/2 ks tekvica hokkaido 2 mrkvy 1dcl víno biele 1 l vývar maslo soľ čierne korenie parmezán Postup: Tekvicu s mrkvou nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku s cesnakom. Pridáme ryžu a…
Zobraziť viac …
Figová sezóna v plnom prúde a bol by hriech nevyužiť ich. Figa je veľmi svojské ovocie, ktoré obsahuje vitamíny a minerály a to A, B6, C, meď, mangán, draslík, kyselinu pantoténovú (B5), rozpustnú a nerozpustnú vlákninu. No napriek jej kvalitnému zloženiu nechutí každému. Avšak v spojení s prosciuttom alebo slaninkou, mení svoju nedbalú chuť na gastronomický zážitok, ktorý chcete…
Zobraziť viac …
V sobotu 30.7. 2022 sme sa napriek daždivému počasiu zišli na Pezinksom kúpalisku aby sme si zahrali turnaj v plážovom volleyballe s medicineballmi. Síce počasie bolo daždivé, účasť bola výborná a odohralo sa množstvo výborných zápasov, plných dychberúcimi výkonmi a zvratov. V mužskej kategórii boli 4 tímy:ČmoudiKlobúčniciSpartaBýčbojs Po odohratí základnej tabulky priniesla samotná vyraďovacia súťaž…
Zobraziť viac …
V tomto článku si po´dme v krátkosti rozobrať zhyb na hrazde, konkrétne jednu z najčastejších chýb, ktorú často krát pozorujem. Pozrime sa na vrchnú fázu tohto cvičenia. Na 1. obrázku môžeme vidieť, že lopatky sú v elevácií a ramená sú mierne decentrované a v protrakcií ( ramená smerujú k ušiam a mierne dopredu k hrazde…
Zobraziť viac …
V rámci našich neziskových činností sme zorganizovali v Pezinku športový deň, pre všetkých cvičbychtivých ľudí z bližšieho, ale i vzdialenejšieho okolia. Sme naozaj vďačný za hojnú účasť. Náš program začal ráno spoločným tréningom počas ktorého sa zapojili všetci naši tréneri a všetkých účastníkov sme previedli celotelovým tréningom kalisteniky. Samozrejmosťou boli ukážky cvikov, vysvetlenie a dohlad…
Zobraziť viac …
Bránu nášho pohybového chrámu v Pezinku sme otvorili iba nedávno. S veľkou radosťou však musíme konštatovať, že náš kurz sa naplnil hneď dva krát po sebe na plný počet! Ešte viac nás tešia pozitívne ohlasy a ďalší záujem o kurz. Kurz zahŕňa 8 lekcií po 90 minút. Jednotlivé cvičenia sú rozdelené v logickej následnosti od…
Zobraziť viac …
Na energetický výdaj vplýva aj termogenéza jedla, čo si môžeme vysvetliť veľmi jednoducho: zješ jedlo a energia sa neho uvoľní vo forme tepla = spaľovanie. Znie to super, že samotnou konzumáciou jedla spaľujeme, ale bohužiaľ percentuálne je to približne 10% z nášho celkového energetického výdaja. Keď už vieme ako spáliť kilokalórie, poďme si povedať trošku…
Zobraziť viac …
Ahojte dnes jeden report zo súťaže. Dňa 28.05. som sa prvý krát zúčastnil súťaže MSR streetworkout vo weighted. Je to silová súťaž, ktorá je zložená z 3 disciplín a to: zhyb s 32kg dip s 48kg drep na jednej nohe s 24kg. Všetky tieto cviky majú určité technické normy, ktoré bolo potrebne dodržiavať, v opačnom…
Zobraziť viac …
Energetický príjem a energetický výdaj je niečo ako v účtovníctve aktíva a pasíva. Jedna strana sa musí rovnať druhej. Nedovolím si porovnávať naše telo s účtovníctvom, lebo biologické procesy v ľudskom tele sú omnoho komplikovanejšie. Avšak pointa je tá istá. Mrzuté je, že ak nám neplatí táto rovnica v účtovníctve tak ju promptne riešime, aby…
Zobraziť viac …
Nutrične prijateľnejšia verzia známej medovej pochúťky. Cesto 400g ovsené vločky 150g vlašské orechy 3PL medu 4 vajíčka 180ml mlieka 1/2 čl prášok do pečiva 1 čl škorice Plnka 500g jemný tvaroh 250g mascarpone 5 PL medu Ovsené vločky s orechmi rozmixujeme na múku a pridáme zvyšné suroviny. Dobre premiešame a cesto vylejeme do veľkého plechu…
Zobraziť viac …