loader icon

Články a recepty

Poďme nato!

Popraskané brusnicové sušienky 2.0

Jemná chuť čokolády s kyselkavou chuťou brusníc a jemnou vláčnosťou cesta je presne to čo potrebuješ na Vianoce. No a aby som nezabudla, ešte tú hebkú dochuť rumu. Crinkles sú pre mňa typické Vianočné pečivo, ktoré má veľa rôznych variácií. Nemusia byť len čokoládové ale aj pomarančové, kokosové, red velvet, a iné. Suroviny:60g sušených brusníc40ml…

Zobraziť viac …

Pistáčio sušienky 2.0

Ďalším receptom na vianočné pečenie sú tieto lahodné, krehké, pistáciové sušienky. Prirovnala by som ich vanilkovým rožkom. Pistácie, vďaka svojmu zloženiu majú rôznorodé priaznivé účinky na zdravie človeka. Najlepšou voľbou sú vždy nepražené a nesolené pistácie, v ktorých je uchovaný vyšší podiel prospešných živín a hlavne antioxidantov. Obsahujú zdravé nenasýtené mastné kyseliny, provitamín A, vitamíny skupiny B…

Zobraziť viac …

Medovníky 2.0

Keď sa povie vianočné pečivo, ako prvé človeku napadnú medovníčky. Ich znamenitá korenistá vôňa rozvonia celú domácnosť a navodí vianočnú atmosféru. Tento recept som dostala od veľmi dobrej kamarátky, ktorá ho má od babky, ktorá ho má od kamarátky 🙂 Trošku som ho pozmenila podľa seba, ale je to nebíčko v papuľke.Medovníčky sú od začiatku…

Zobraziť viac …

Obložený chlebíček – nestarnúca klasika všetkých osláv

Chlebíček, je synonymum oslavy, radosti, spojenia rodiny a priateľov už niekoľko desaťročí. Jeho popularita sa datuje na začiatok 20. storočia.Niekomu by sa mohlo zdať, že taký obložený chlebíček je už prežitok, avšak opak je pravdou. Keďže pri príprave chlebíčov sa medze fantázií nekladú, v dnešnej dobe kretivity a dostupnosti surovín vie byť chlebíček, nielen šunka,maslo,…

Zobraziť viac …

Streetlifting 2022

V sobotu 26.11. 2022 sa uskutočnil v našich priestoroch Telocvične Človek 2.0 v Pezinku súťaž v Streetliftingu.Za súťažov stála skupina nadšencov menovite Kristián Hajdóci, Denis Kurek, Oliver Kurek a Veronika Grajnerová. Organizačný tím sme doplnili my Človek 2.0 za priestory, ktoré sme poskytli pre súťaž bez nájmu ako parnter. Jednalo sa o prvú súťaž takéhoto…

Zobraziť viac …

Čas na relaxačný flow

Priatelia, pripravila som si pre Vás príjemný relaxačný vinyasa flow, ktorý je vhodné zaradiť práve podvečer. Po celom dni vždy dobre padne zľahka sa vystrečovať a pripraviť telo a myseľ na zaslúžený spánok. Odporúčam Vám pustiť si ako podmaz Váš obľúbený oddýchový playlist, prípadne skúste Hangdrum playlist. Verím, že si tento relaxačný (chill) flow užijete…

Zobraziť viac …

Nátierka z pečeného cesnaku

Cesnak netreba veľmi predstavovať, všetci ho veľmi dobre poznáme, jeho tvar, vôňu a nezameniteľnú chuť! Pôvodne sa používal najmä ako liečivá rastlina v ľudovom liečiteľstve, ale svoje stabilné miesto má aj v gastronómií a v každej kuchyni 🙂 Pečený cesnak je nielen veľmi účinným antioxidantom a zdrojom dôležitých vitamínov a živím, ktoré potrebujeme práve v…

Zobraziť viac …

Nie je bábovka, ako bábovka

Bábovka je najuniverzálnejší koláč pod slnkom. Teda mohla by o túto priečku zabojovať ešte bublanina ale vybrala som si bábovku ako ukážku toho, že netreba zavrhnúť klasiky, ktoré máme radi. Veľa ľudí, ktorí sa zaujímajú o zdravý životný štýl alebo ľudia z fitness scény, sa vyhýbajú koláčom ako bábovka, v domnení, že sú plné sacharidov…

Zobraziť viac …

Gaštanová roláda

Gaštanová sezóna v plnom prúde. Bolo by mrzuté ich nevyužiť, a ako najlepšie? predsa do koláča s nimi. Vedeli ste, že gaštany sa radia medzi ovocie ale zároveň aj medzi orechy? Zaujímavé, všakže?! Ich zloženie netreba opomínať a je dobré mať na pamäti, že obsahujú vo veľkej miere Vitamín C, ktorý je v tieto ponuré…

Zobraziť viac …

PG – Ovsené vločky

Základné informácie Ovos (Avena) je rod rastlín z čeľade lipnicovité. Je tradičnou obilninou severnej Európy. Je to taktiež potravina pre zdravie a silu. Zvyšuje imunitu organizmu a posilňuje nervový systém. Výroba Ovsené vločky sa vyrábajú lúpaním ovsa a naparovaním zrna. Po vyčistení hrubého zrna sa obilné zrno na niekoľko hodín vystaví najprv vlhku, potom suchému teplu v…

Zobraziť viac …