Kto by nemal rád sušienky či už k čaju, káve alebo inému lahodnému nápoju. Prišla aj na mňa chuť dať si sušienku a keďže na mňa zasvietila dóza s ovsenými vločkami, už aj som ich dávala do misky a pridávala ďalšie ingrediencie.
Ovsené vločky nie je len také obyčajné vylisované zrno ovsa, ktoré niekto ukradol koníkom.


Z výživového hľadiska sú ovsené vločky komplexom zložených sacharidov, rastlinných bielkovín a tuku (obsahujú najmä nenasýtené mastné kyseliny). Ovsené vločky sú bezlepkové, obsahujú veľa dôležitých vitamínov rady B, minerálov ako napríklad zinok, horčík, fosfor, balastných látok a antioxidantov.

Ingrediencie:
120g zmäknuté maslo
90g trstinový cukor
1 vajce
100g múky (môžete použiť akúkoľvek múku alebo pomleté vločky)
130g ovsené vločky
štipka soli
1/2 čl sóda bikarbóny
100g nasekaná čokoláda/hrozienka/brusnice

Postup:
Rúru si zapneme na 190 stupňov a plech vysteliene papierom na pečenie. V mise si zmiešame maslo, cukor, vajíčko a postupne primiešame zvyšné suroviny. Z cest tvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech v rozostupoch cca 5 cm. Z jednej várky ich je približne 15kusov. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút. Po upečení ich necháme ešte dôjsť na plechu, lebo sú veľmi krehké a následne ich preložíme na mriežku, kde ich necháme úplne vychladnúť.


PS: kto má rád orechové maslá, skúste polovicu obyčajného masla vymeniť za orechové, bude to jedna báseň.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom