Keďže nastalo krásne jesenné počasie, je načase pozbierať plody úrody zo záhrady a následne aj spracovať. Tekvica je univerzálna zelenina, ktoré obsahuje viacero vitamínov ako napríklad skupinu vitamínov B, A, C a taktiež obsahuje aj minerálne látky ako vápnik, draslík, horčík. Jej využitie je všestranné. Viete z nej uvariť slané/sladké jedlá, viete si zo semiačok spraviť pochutinu k dobrému filmu alebo Vám spraví radosť ako jesenná dekorácia.

Recept je veľmi jednoduchý a nie je potrebné mať k nemu presné gramáže


K upečenej a rozmixovanej 🎃Hokaidó pridáme vajíčko, mlieko, muku, štipku soli a kypriaci prášok. Na rozpálenej panvici a oleji pečieme lievance do zlatohneda.

Lievance podávame na slano s balkánskym syrom alebo labužníci si ich môžu dať na sladko s arašidovým maslom a jahodovým lekvárom.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom