Keď mi moja veľmi dobrá kamarátka rozprávala už po deviaty krát, že robí toto risotto, neodolala som už ani ja. Touto cestou ďakujem za poskytnutý recept, ktorý verím, že vyskúšate aj vy.

🍚300g ryža Arborio
🧀100g Gorgonzola
🧅1 šalotka
🍐2 hrušky
🥟40 g vlašské orechy
🧈 50 g masla
🥂1-2 dcl bieleho vína
🍲zeleninový vývar

✅Šalotku nakrájame na jemno a opražíme na kúsku masla, pridáme ryžu a orestujeme
✅Pridáme víno a postupne pridávame zeleninový vývar, aby ho ryže vstrebala, až do uvarenia
✅Hrušky si medzi tým nakrájame na malé kocky, tak isto aj gorgonzolu a orechy
✅Keď je už ryža skoro uvarená pridáme nakrájané hrušky a gorgonzolu, zvyšok masla, premiešame, dochutíme soľou, korením a dovaríme
✅Posypeme nasekanými orechmi a servírujeme

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom