Dnes tak netradične mäsito 🐰
Veľa ľudí má predsudky pred mäsom zo zajaca. Lebo zajko je pekne ušaté zvieratko.
Keď však dáme tieto predsudky bokom, mame chutné, kvalitné, nutrične plnohodnotne mäso.
Keď už si vyberáte mäso na konzumáciu, voľte radšej kvalitu nad kvantitou a ultra lacné mäso neznámeho pôvodu vymeňte za kus kvalitného mäsa, či už od známeho chovateľa alebo z farmárskeho obchodu, kde Vám garantujú pôvod.

Ragú zo zajaca s pečenou paprikou a tekvicovými kroketami 🐰🎃

🐰zajac
🧅 šalotka
🌶ajvar/ upečená paprika
🌱koreniny na divinu
🎃Hokaidó tekvica
🥚vajíčko
🧂soľ, korenie
🥡 semolina/hrubá muka
🥖struhanka
🍶olej/masť

✅Zajaca si uvaríme vopred, môžete ho uvariť s koreňovou zeleninou a máte plnohodnotný vývar, ktorý použijeme na varenie alebo si ho môžete zamraziť
✅Mäso zo zajaca oberieme a nasekáme na malé kúsky
✅V hrnci si dáme rozpáliť tuk, pridáme nakrájanú šalotku a následne mäso, ktoré chvíľku orestujeme a zalejeme vývarom
✅Mäso podusíme, dochutíme koreninami a pridáme ajvar
✅Na koniec odporúčam pridať nasekanú čerstvú petržlenovú vňať

Hokaidó krokety🎃

✅Tekvicu rozkrojíme na štvrtiny, polejeme olivovým olejom a dáme piecť do rúry, kým zmäkne
✅Upečenú tekvicu ošúpeme, rozmačkáme, pridáme vajíčko, soľ, muku a vypracujeme vláčne nie veľmi lepivé cesto
✅Vytvarujeme guličky, ktoré obalíme v strúhanke a môžeme ich piecť v rúre alebo opiecť na oleji

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom