Pobyt 2.0 je už tradične vrcholom celoročného programu podujatí, ktoré organizujeme alebo sa ich účastíme. V poradí siedmy ročník športovo-relaxačného pobytu s názvom Pobyt 2.0 sa konal opäť v Jaziercach.

V prekrásnom prostredí, ktoré ponúka Veľká Fatra sme absolvovali zatiaľ najsilnejší ročník nášho Pobytu 2.0. Počasie bolo premenlivé, pozorne sme ho sledovali. Štvrtkový úvodný tréning prebehol vonku. Nasledovala večera a vedomostný kvíz, pri ktorom sme sa pobavili, aj čosi dozvedeli.

Piatkové ráno začalo ešte pred tradičným budíčkom. O 4:59 otvorili druhý deň Pobytu, prekvapivo iba páni, v kuchyni na workshope pečenia rožkov.

Prebehol samozrejme tradičný budíček a o rozcvičku sa postaral Petrisko. Rozhýbanie bolo v duchu Ashtangy yogy – pozdrav slnku a krátka meditácia.

Raňajky boli formou bufetových stolov v duchu domácich hodov. Čerstvo upečené rožteky, domáci parižák, lososobý tatarák, praženička, rôzne druhy syrov, pomazánky, zelenina, musli a čokoľvek čo si ešte spomenieš.

Keďže nás počasie v piatok trochu potrápilo, tréning Core prebehol v obmedzených podmienkach pod strieškou. Účastníci mali možnosť zistiť, že na dobrý tréning naozaj stačí iba podložka. Andrej viedol full body tréning a Zuzka sa venovala skupinke na lekcii Acroyogy. Po výbornom obede Majster šlofíček porozprával o benefitoch spánku v prednáške o spánku. Popoludňajšie aktivity sa niesli v znamení stojky a acro.

Workshop stojky viedli spoločne Patrik, Andrej a asistoval aj Šimon. Tento workshop by sme mohli zhrnúť #vyhrotene.

Piatková večera z čerstvej lokálnej diviny pohladila naše žalúdky i duše. Program bol volný, wellness, stolné hry, pifko či štrúdla (tá bola mimochodom veľký hit – domáca ťahaná).

Sobotné ráno začalo budíčkom (aj keď niektorí dobrovolne boli už v kuchyni pomáhať s rožtekmi). Zuzka viedla rozcvičku v duchu rôznorodého pohybu a koordinácie. Doobedné aktivity prebiehali podľa plánu vonku. Workshop Masklap pod vedením Patrika s Peťom, fullbody tréning s Petriskom, ale aj veľký Acroyoga workshop pod vedením prezidenta Slovenskej Acroyogy Andrejom spoložne so Zuzkou, ktorá sa nedávno vrátila zo zámoria kde absolvovala inštruktorské certifikácie.

Sobotňajší obed bol opäť v duchu čerstvých a lokálnych surovín. Ryby z neďalekého chovu (ale aj alternatíva pre vegetariánov, alebo antirybových) boli výborným zdrojom energie, ktorá nezaťaží pred poobedňajšou výzvou.
Počas výzvy padali silné výkony. Čo je ale najhlavnejšie, že všetci si siahli až na dno svojich síl. Kulisa, ktorú sa podarilo vytvoriť v pravidelných intervaloch vytvrárala husiu kožu mnohým z nás.
Z tejto časti nemáme fotky (ak máte pošlite prosím som@clovek2.sk). Všetci sme boli naplno zapojení a nebola na to ani myšlienka. Určite bude ale mnoho momentov zachystených v aftervideu.

Tento rok sme mali veľa skvelého jedla, ale burgre z čertstvo upečenými žemličkami, s mäskom z domáceho hovädzieho chovu, ktoré sme si sami vyskladali…boli za hranicami našeho chápania. Kuchyňa nám všektým odstrelila dekel.


Ocenili sme najlepšie výkony trofejami od kamaráta, umelca, keramikára Adnreja Friča, členstvom u nás v telocvični, naším merchom, doplnkami výživy od Voxberg, poukážky od Pezinského wellness Treewellness, od lezeckého klubu Spider’s nock, poukážky od Zdravý shot, ktorý sa každý deň postaral aj o naše zdravie formou ranných šotíkov. Nesmieme zabudnúť aj na partnerov, ktorí nevenovali ceny, ale bez ich podpory by sme nemohli takéto podujatie zrealizovať. Ďakujeme teda aj Vireo s.r.o., rúry do kuchyne Whirlpool Slovakia, tlač P.M.P. tlačiareň, grafické práce Mandzik a mäso, vínko od Joslik.

Ďakujeme predovšetkým Vám všetkým, ktorý ste boli snami a tvorili ste tú úžasnú atmosféru. Vždy sa zíde skvelá skupina ľudí s rovnakým nastavením. Je to vždy veľa práce, ale aj obrovská dávka energie od Vás. Vďaka Vám vieme, že to má zmysel v neľahkých podmienkach aj naďalej. Ďakujem, vidíme sa o rok.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom