Nutrične prijateľnejšia verzia známej medovej pochúťky.

Cesto

  • 400g ovsené vločky
  • 150g vlašské orechy
  • 3PL medu
  • 4 vajíčka
  • 180ml mlieka
  • 1/2 čl prášok do pečiva
  • 1 čl škorice

Plnka

  • 500g jemný tvaroh
  • 250g mascarpone
  • 5 PL medu

Ovsené vločky s orechmi rozmixujeme na múku a pridáme zvyšné suroviny. Dobre premiešame a cesto vylejeme do veľkého plechu vystlaným papierom na pečenie. Pečieme cca 12minút na 180°C. Počas pečenia si pripravíme krém z vyššie uvedených surovín. Po upečení necháme cesto trošku vychladnúť a následne ho rozrežeme na tri rovnaké diely, ktoré budeme prekladať krémom. Hotový koláč posypeme orechmi, poprípade polejeme trošku medom alebo pre ultra labužníkov si roztopíme Lotus krém, ktorým polejeme naše veľdielo.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom