Figová sezóna v plnom prúde a bol by hriech nevyužiť ich. Figa je veľmi svojské ovocie, ktoré obsahuje vitamíny a minerály a to A, B6, C, meď, mangán, draslík, kyselinu pantoténovú (B5), rozpustnú a nerozpustnú vlákninu. No napriek jej kvalitnému zloženiu nechutí každému. Avšak v spojení s prosciuttom alebo slaninkou, mení svoju nedbalú chuť na gastronomický zážitok, ktorý chcete určite zažiť.
Príprava takejto bruskety je expresná a tým pádom aj vhodná, keď vás prekvapí nečakaná susedská návšteva, s fľašou vína v ruke. Pokým suseda bude u Vás otvárať víno, vy zatiaľ hravo zvrtnete tieto bruskety. Tak poďte do toho!




Suroviny:
Figy
Prosciutto
Camembert (alebo iný tvrdý syr)
Pečivo

Postup:
Figy nakrájame na štvrtiny, zabalíme do šunky, dáme na plech a pečieme na 200°C cca 10minút. Medzitým ako sa figy pečú, nakrájame si syr, pečivo a opečieme ho na suchej panvičke. Skompletizujeme a dobrú chuť!


Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom