Chlebíček, je synonymum oslavy, radosti, spojenia rodiny a priateľov už niekoľko desaťročí. Jeho popularita sa datuje na začiatok 20. storočia.
Niekomu by sa mohlo zdať, že taký obložený chlebíček je už prežitok, avšak opak je pravdou. Keďže pri príprave chlebíčov sa medze fantázií nekladú, v dnešnej dobe kretivity a dostupnosti surovín vie byť chlebíček, nielen šunka,maslo, vajíčko a nastrúhaný tvrdý syr, ale plnohodnotný nutrične vyvážený kus jedla.

Ono na klasickom chlebíčku nie je nič zlé, ak sa použijú kvalitné suroviny. 

pečivo- kváskové/ z pekárne/ vyhnúť sa dopekaným polotovarom
maslo – živočíšne maslo
šunka – minimálne 95% obsah mäsa
vajíčko – domáci/voľný chov
syr – kvalitný zrejúci syr
zelenina – sezónna/lokálna

Ak máte radi netradičné chlebíčky alebo chcete svoju návštevu prekvapiť, určite vyskúšajte variantu zo sezónnych surovín, ktoré sú momentálne všade ľahko dostupné. Špičkový chlebíček môže vyzerať aj takto:
Opečený chlebík s bryndzou, vajíčkom a grilovanou cuketou. Ako dekoráciu, ktorá je na chlebíčku vizuálne veľmi dôležitá, môžete použiť bylinky zo záhrady alebo ako v našom prípade mikrobylinky od @veselabylinka.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom