Cesnak netreba veľmi predstavovať, všetci ho veľmi dobre poznáme, jeho tvar, vôňu a nezameniteľnú chuť!
Pôvodne sa používal najmä ako liečivá rastlina v ľudovom liečiteľstve, ale svoje stabilné miesto má aj v gastronómií a v každej kuchyni 🙂

Pečený cesnak je nielen veľmi účinným antioxidantom a zdrojom dôležitých vitamínov a živím, ktoré potrebujeme práve v období viróz a prechladnutí. Keď ho upečiete v šupke, nielen že si zachová svoje živiny a vitamíny, ale jeho chuť dostane nový rozmer. Chuť je jemnejšia a krémovejšia. Poďte skúsiť!

Budeme potrebovať:
– 4 hlavičky censnaku
– 2PL masla
– soľ, korenie, petržlenovú vňať

Hlavičky cesnaku prerežeme na polovičky, poukladáme na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, prekryjeme alobalom a dáme piecť na 180°C 45minút.

Po upečení vylúpneme cesnak, rozmixujeme ho s maslom, dochutíme a môžeme podávať 🙂

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom