Táto polievka bola láska na prvé ochutnanie. Nielen, že očarí vaše chuťové bunky ale tak isto pookreje vaše trávenie a pohladí vaše bicepsy 🙂Na jednu porciu obsahuje 11g bielkovín, 8g tuku a 28g sacharidov Suroviny: olivový olej200 g mrkvy2 strúčiky cesnaku50g paradajkového pretlaku1 l zeleninového vývaru150 g červenej šošovicebylinky – tymian, petržlenová vňaťčerstvé čili /…
Zobraziť viac …
Nie je nič lepšie v tomto jesennom počasí, ako si dopriať teplú polievku. Mám rada polievky, ktoré sú hutné a vedia aj zasýtiť. Taktiež také ktoré sú sezónne, pestré a nutrične plnohodnotné. Takou polievkou je aj tento mišmaš, čo kuchyňa dala. Verím, že ak ju vyskúšate zaradíte ju do svojho jedálnička počas celej zimy.Na tejto…
Zobraziť viac …
Suroviny: 1 hrnček ryža arborio 1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1/2 ks tekvica hokkaido 2 mrkvy 1dcl víno biele 1 l vývar maslo soľ čierne korenie parmezán Postup: Tekvicu s mrkvou nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku s cesnakom. Pridáme ryžu a…
Zobraziť viac …
Ryba ako surovina nepotrebuje komplikovanú a dlhú prípravu. Stačí jej vcelku krátky čas na úpravu. A tak je tomu aj pri tomto lososovi s krustou. Suroviny na krustu:strúhankapetržlenová vňaťmaslo Postup:Rúru si zapneme na 200°C a kým sa vyhreje na danú teplotu, opečieme si lososa kožou dole na vyhriatej panvici, ktorú potrieme olejom. Opekáme približne 8…
Zobraziť viac …
Zima si pýta polievku na zahriatie. Určite to poznáte keď prídete zo sánkovačky alebo len prechádzky zmrznutý a hladný. Vtedy prichádza na rad čaro tejto polievky, ktorá zahreje a aj zasýti. Suroviny:1/2 Hokaidó tekvica3 stredne veľké mrkvy1 batát1l vývar/ voda (odhadom)olivový olejtekvicový olejsoľ, čierne korenie, tekvicové semienka Postup:Všetku zeleninu očistíme, nakrájame na kocky a prudko…
Zobraziť viac …
Postup: Mrkvový koláč1 šálka polohrubej múky1šálka kokosového oleja1šálka nastrúhanej mrkvy2 vajíčka1/2 šálky hnedého cukru1kypriaci prášok1 šálka pomletých orechov Vyšľaháme vajíčka s cukrom do penistaPostupne pridávame olej, muku, kypriaci prášok a nakoniec pridáme mrkvu a orechyCesto vylejeme do maslom vytretej nádoby a pečieme cca 45 minút na 180°C Poleva: Bánovecká nátierka2PL masla2PL práškový cukor2PL citrónovej šťavy
Zobraziť viac …