Ryba ako surovina nepotrebuje komplikovanú a dlhú prípravu. Stačí jej vcelku krátky čas na úpravu. A tak je tomu aj pri tomto lososovi s krustou.

Suroviny na krustu:
strúhanka
petržlenová vňať
maslo

Postup:
Rúru si zapneme na 200°C a kým sa vyhreje na danú teplotu, opečieme si lososa kožou dole na vyhriatej panvici, ktorú potrieme olejom. Opekáme približne 8 minút, pokým nie je koža opečená. Zatiaľ si pripravíme krustu. Do strúhanky dáme, petržlenovú vňať, maslo nakrájané na malé kocky a v rukách rozdrobíme. Následne krustou posypeme lososa a dáme do rúry piecť až kým krusta zhnedne a pochopitelne losos sa upečie, ale stačí mu 10 minút. Záleží aj od hrúbky a kvality mäsa, preto odporúčam radšej sledovať.
Ako prílohu stačí uvariť mrkvu, petržlen, zemiak a karfiól. Toto dokonalé kombo po uvarení stačí rozpučiť a pridať trošku masla, soli a korenia na chuť.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom