Jednoduchá hráškovo – mätová polievka je vynikajúca chuťovo a expresná na prípravu. Okrem skvelej chuti vám dodá veľké množstvo vlákniny a rastlinných bielkovín. Má nízky podiel tuku, je nízko kalorická ale zasýti poriadne. Suroviny: 450g mrazený hrášok500l vývar2 šalotky6 lístkov mätyolivový olejsoľčierne korenie Postup: Očistíme a nakrájame si šalotku, ktorú zľahka opražíme na olivovom oleji….
Zobraziť viac …
Chlebíček, je synonymum oslavy, radosti, spojenia rodiny a priateľov už niekoľko desaťročí. Jeho popularita sa datuje na začiatok 20. storočia.Niekomu by sa mohlo zdať, že taký obložený chlebíček je už prežitok, avšak opak je pravdou. Keďže pri príprave chlebíčov sa medze fantázií nekladú, v dnešnej dobe kretivity a dostupnosti surovín vie byť chlebíček, nielen šunka,maslo,…
Zobraziť viac …
Figová sezóna v plnom prúde a bol by hriech nevyužiť ich. Figa je veľmi svojské ovocie, ktoré obsahuje vitamíny a minerály a to A, B6, C, meď, mangán, draslík, kyselinu pantoténovú (B5), rozpustnú a nerozpustnú vlákninu. No napriek jej kvalitnému zloženiu nechutí každému. Avšak v spojení s prosciuttom alebo slaninkou, mení svoju nedbalú chuť na gastronomický zážitok, ktorý chcete…
Zobraziť viac …