Jednoduchá hráškovo – mätová polievka je vynikajúca chuťovo a expresná na prípravu. Okrem skvelej chuti vám dodá veľké množstvo vlákniny a rastlinných bielkovín. Má nízky podiel tuku, je nízko kalorická ale zasýti poriadne.
Suroviny:
450g mrazený hrášok
500l vývar
2 šalotky
6 lístkov mäty
olivový olej
soľ
čierne korenie
Postup:
Očistíme a nakrájame si šalotku, ktorú zľahka opražíme na olivovom oleji. Pridáme hrášok, mätu a zalejeme vývarom. Varíme približne 10-12 minút. Nechceme aby sa nám hrášok rozvariť a stratil nutričné hodnoty. Následne hrášok rozmixujeme, dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.
Pre labužníkov odporúčam pridať pri servírovaní lyžičku kvalitného bieleho jogurtu. Zjemní chuť a dodá ďalšie bielkoviny.
1 porcia = 230 kcal
Sacharidy | 26 g |
Vláknina | 11 g |
Bílkoviny | 21 g |
Tuky | 3 g |