Jednoduchá hráškovo – mätová polievka je vynikajúca chuťovo a expresná na prípravu. Okrem skvelej chuti vám dodá veľké množstvo vlákniny a rastlinných bielkovín. Má nízky podiel tuku, je nízko kalorická ale zasýti poriadne.

hráškový cram

Suroviny:


450g mrazený hrášok
500l vývar
2 šalotky
6 lístkov mäty
olivový olej
soľ
čierne korenie


Postup:

Očistíme a nakrájame si šalotku, ktorú zľahka opražíme na olivovom oleji. Pridáme hrášok, mätu a zalejeme vývarom. Varíme približne 10-12 minút. Nechceme aby sa nám hrášok rozvariť a stratil nutričné hodnoty. Následne hrášok rozmixujeme, dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.

Pre labužníkov odporúčam pridať pri servírovaní lyžičku kvalitného bieleho jogurtu. Zjemní chuť a dodá ďalšie bielkoviny.

1 porcia = 230 kcal

Sacharidy26 g
Vláknina11 g
Bílkoviny21 g
Tuky3 g
Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom