Svojím temným výrazom pôsobí ako neprístupná a nepoddajná, avšak opak je pravdou. Je jemná, ľahká, vláčna a v ústach spôsobí explóziu kakaovej chuti. Jej konzumácia si pýta spoločnosť dobrej kávy alebo kakauka.

Suroviny:
250g maslo
50g kakao
230ml voda
250g múka hladká
50g protein
1/2 kypriaceho prášku
140g kryštálového cukru
3ks vajíčka
130g kyslej smotany

Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo vo vode s kakaom. Zmes necháme chvíľu vychladnúť a následne zmiešame so suchými prísadami. Medzičasom si dáme vyhriať rúru na 180°C. Postupne do pripravenej zmesi zamiešame vajíčka a smotanu. Formu na bábovku si vymastíme a vysypeme kakaom.
Bábovku pečieme cca 50minút, podľa schopností vašej rúry. Treba priebežne kontrolovať so šparatkom. Po upečení nechajte chvíľku bábovku odpočívať vo forme a až potom ju vyklopte, aby si držala svoj pekný tvar.


Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom