Jednoduchý a efektný koláč s výraznou chuťou rebarbory a lahodnou chuťou tvarohu a sviežosťou jahôd

Suroviny:
Cesto
60g krupicového cukru
225g hladkej múky
1/2 lyžičky kypriaci prášok
1 vajíčko
100g mäkké maslo

Náplň
200g očistenej rebarbory
400g jahody
120g cukru
500g tvaroh
2 vajíčka
1 zlatý klas

Postup
Rebarboru nakrájame a zasypeme cukrom (50g) a necháme chvíľu postať, okým si pripravíme zvyšok koláča. Suroviny na cesto zmiešame a utlačíme do tortovej formy. Ak by sme chceli robiť koláč na plech, je potrebné zdvojnásobiť množstvá. Tvaroh vymiešame s vajíčkami, cukrom (50g) a zlatým klasom. Na pripravené cesto dáme jahody a rebarboru. Zalejeme tvarohovou zmesou a pečieme na 180°C cca 30 minút. Necháme odstáť, ideálne v chlade. Dozdobíme jahodami, mätou a servírujeme.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom