O rebarbore a jej účinkoch sme už písali v predchádzajúcom recepte a netreba zabúdať, že rebarbora má svoju sezónu iba krátko, a to zhruba od polovice mája do konca júna. Má to svoje odôvodnenie, od konca šiesteho mesiaca totiž v rebarbore prudko stúpa podiel kyseliny šťaveľovej a stáva sa tak nebezpečná pre konzumáciu.

1 balík maslových sušienok
500g tvaroh jemný
4 PL trstinového cukru
2 vajíčka

6 stoniek rebarbory
3PL cukru
1 dcl vody
1 PL majzena/škrob

Sušienky rozdrobíme, polejeme roztopeným maslom, zmiešame a roztlačíme do formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 10 minút. Zatiaľ si zmiešame tvaroh s vajíčkom, cukrom a následne nalejeme na pripravený korpus. Pečieme 30-40 minút do zlatista.
Pokým sa cheesecake pečie, pripravíme si rebarboru a to tak, že ju očistíme, nakrájame a dáme do hrnca s cukrom a vodou. Povaríme do mäkka a rozmixujeme.
Po upečení cheesecake-u pridáme do rozmixovanej rebarbory 1 PL majzeny, dobre premiešame a nalejeme na cheesecake. Už len necháme stuhnúť a môžeme podávať.

PS: V prípade, že už nemáte zásoby rebarbory, môžete použiť ktorékoľvek ovocie a výsledok bude rovnako znamenitý.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom