Gaštanová sezóna v plnom prúde. Bolo by mrzuté ich nevyužiť, a ako najlepšie? predsa do koláča s nimi. Vedeli ste, že gaštany sa radia medzi ovocie ale zároveň aj medzi orechy? Zaujímavé, všakže?! Ich zloženie netreba opomínať a je dobré mať na pamäti, že obsahujú vo veľkej miere Vitamín C, ktorý je v tieto ponuré…
Zobraziť viac …
Kedysi sa rastlinné bielkoviny označovali ako “neplnohodnotné“. Bielkoviny v rastlinách určite plnohodnotné sú avšak treba dbať na vhodnú kombináciu rastlinných zdrojov bielkovín. Rozdiel je iba v tom, že každý rastlinný zdroj obsahuje inú zostavu aminokyselín. Fazuľa obsahuje veľa lyzínu, obilniny sú naopak bohaté na metionín, preto napríklad kombinácia fazule a obilniny (ryža, kukurica) alebo fazuľa a kukurica poskytujú…
Zobraziť viac …
Kto by nemal rád sušienky či už k čaju, káve alebo inému lahodnému nápoju. Prišla aj na mňa chuť dať si sušienku a keďže na mňa zasvietila dóza s ovsenými vločkami, už aj som ich dávala do misky a pridávala ďalšie ingrediencie. Ovsené vločky nie je len také obyčajné vylisované zrno ovsa, ktoré niekto ukradol…
Zobraziť viac …