Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta. Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v Stredomorí, Európe či USA
https://lavas.sk/o-nas/

V našej kuchyni si Lavaš našiel svoje hrdé miesto, nakoľko je to multifunkčná, kvalitná a poctivá potravina. Viete z neho pripravovať jedlá na sladko, na slano a rovnako z neho vykúzlite chutné dezerty.

Brokolicové lasagne vznikli tradične spôsobom, „čo bolo v chladničke“. Príprava Vám nezaberie viac ako 30 minút a ľahko a elegantne nakŕmite hladné krky 🙂

Brokolicové lasagne z Lavaš-u

Suroviny:
1 plát Lavašu
1 brokolica
1 Cottagecheese
1 smotana
2 vajce
1 cibuľa
2 hrste čestvého špenátu
1 balík strúhanej mozzarely
olivový olej
soľ, korenie, bylinky

Postup:
Brokolicu očistíme a dáme variť do mierne osolenej vody. Pokým sa brokolica varí, pripravíme si zvyšné suroviny. Na panvici si na olivovom oleji opražíme cibuľu nakrájanú na pásiku, pridáme špenát a necháme podusiť.
Cottagecheese, smotanu, vajíčka, bylinky, soľ, korenie zmiešame v miske kam primiešame aj špenát s cibuľkou a následne aj rozpučenú uvarenú brokolicu.
Rúru si dáme vyhriať na 200 °C a Lavaš si narežeme podľa veľkosti formy. Kým sa rúra nahreje vymastíme si formu na lasagne, kde umiestnime prvý kúsok Lavašu, pridáme brokolicovú zmes, na ktorú opäť položíme Lavaš. Ja som spravila 3 preklady ale záleží od vašej formy na pečenie. Lasagne zakončíme Lavašom, ktorý posypeme strúhanou mozzarelou. Pečieme cca 12-15 minút a môžeme servírovať.

Tip: pre labužníkov, odporúčam pridať 1/2 čajovej lyžičky korenia Garam Masala, jedlo dostane výraznejšiu chuť.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom