loader icon

Ingrediencia: ryža

Cuketové risotto

Sezóna cukety 2023 ešte neskončila! Preto poďme využiť jej skrytý potenciál až dokonca. Cuketové placky, lečo, vyprážaná cuketa, grilovaná.. verím, že toto všetko tu už bolo.. Skúšali ste však cuketové risotto? Ak nie, tak poďme si povedať ako naň. Postup prípravy Cuketu očistíme a nakrájame na malé kočky, ktoré opražímez prudka na olivovom oleji. Podlejeme…

Zobraziť viac …

Tekvicové risotto s mrkvou

Suroviny: 1 hrnček ryža arborio 1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1/2 ks tekvica hokkaido 2 mrkvy 1dcl víno biele 1 l vývar maslo soľ čierne korenie parmezán Postup: Tekvicu s mrkvou nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku s cesnakom. Pridáme ryžu a…

Zobraziť viac …

Losos s avokádovo mangovou salsou a kokosovou ryžou

Recept možno vyzerá komplikovano ale vôbec nie je, je trošku exotický, chute sú vyvážené, ľahké a nutrične plnohodnotné. Suroviny pre 2 osoby3oog filet lososolivový olej2ks limetkasoľ, čierne korenie1 hrnček jazmínovej/basmati ryže1ks kokosové mlieko1ks kokosová voda1ks mango1ks väčšie avokádo1ks červená paprika1ks červená cibuľa LososZmiešame si olivový olej, pretlačené 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, šťavu z…

Zobraziť viac …

Risotto z medvedieho cesnaku

Sezóna 2021 medvedieho cesnaku už je v plnom prúde a z každého kúta na vás striehnu jeho blahodárne účinky. Odhliadnuc od toho, že medvedí cesnak sa v minulosti používal na liečbu rôznych ochorení ako kŕčové žili, bolesti hlavy alebo tráviace problémy, je to chuťovo úžasná a výživná komodita, s ktorou je radosť variť. Surovinyolivová olej1x…

Zobraziť viac …

Risotto s hruškami a gorgonzolou

Keď mi moja veľmi dobrá kamarátka rozprávala už po deviaty krát, že robí toto risotto, neodolala som už ani ja. Touto cestou ďakujem za poskytnutý recept, ktorý verím, že vyskúšate aj vy. 300g ryža Arborio100g Gorgonzola1 šalotka2 hrušky40 g vlašské orechy 50 g masla1-2 dcl bieleho vínazeleninový vývar Šalotku nakrájame na jemno a opražíme na kúsku…

Zobraziť viac …