loader icon

Ingrediencia: parmezán

Pečený karfiol, neboli květák

Karfiol sa vyskytuje v Európe od 16. storočia, odtiaľ sa rozšíril do celého sveta, vrátane tropických oblastí. Dnes ide o celosvetovo veľmi dôležitú zeleninu, pestovanú vo veľkom meradle v stovkách kultivarov. Karfiol je dieteticky hodnotný, má vysoký obsah vitamínu C aj vápnika, jeho obsah sacharidov je veľmi nízky. Karfiol sa pestuje celoročne takže nepodlieha sezónnosti….

Zobraziť viac …

Zeleninová fašírka

Zeleninové menü na dnes, akoby Petrisko povedal “príloha s prílohou a prílohou”Brokolicovo-fazuľová fašírka s batátom a zeleninou na masle 1ks brokolica1ks konzerva červenej fazule2ks vajíčko150g parmezánhrsť vločiek100g mukysoľ, korenie, bylinky Uvarenu brokolicu spolu s fazuľou popučime, pridáme ostatne suroviny a dobre premiešameak sa nám zdá cesto riedke, pridáme mukuz cesta tvarujeme fairky, ktoré obalime v…

Zobraziť viac …

Risotto s hruškami a gorgonzolou

Keď mi moja veľmi dobrá kamarátka rozprávala už po deviaty krát, že robí toto risotto, neodolala som už ani ja. Touto cestou ďakujem za poskytnutý recept, ktorý verím, že vyskúšate aj vy. 300g ryža Arborio100g Gorgonzola1 šalotka2 hrušky40 g vlašské orechy 50 g masla1-2 dcl bieleho vínazeleninový vývar Šalotku nakrájame na jemno a opražíme na kúsku…

Zobraziť viac …