Fajitas je pôvodom mexické jedlo, ktoré pozostáva z pečenej papriky, kuracieho mäsa a cibule. Samozrejme má mnoho variant a je už na Vás ako veľmi sa Vám chce hrať v kuchyni. Tento druh jedla sa radí určite medzi rýchle a efektné jedlá, ktoré nepotrebujú veľkú zručnosť v kuchyni a taktiež nezaberie Vám veľa času.
Štandardne sa Fajitas podáva v kukuričnej placke alebo s ryžou. Môžete ho robiť na panvici, na grile, alebo ako ja v tomto prípade, na plechu.

  • kuracie prsia
  • farebné papriky
  • červená cibuľa
  • paradajka

Mäso si rozrežeme na polovicu, osolíme, okoreníme, uložíme na plech. Pridáme k nemu nakrájanú papriku na plátky a taktiež cibuľu (krájame na širšie prúžky). V malej rajnici si dáme udusiť polovičku papriky a celú paradajku nakrájan na malé kocečky, pridáme bylinky, soľ, korenie a udusíme. Následne túto zmes dáme na mäso a dáme piecť. Pečieme na 190°C cca 35minút. Medzi tým ako sa mäso pečie, uvaríme si ryžu a máme hotovo.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom