Katarína Matúšková
Môj príbeh
Volám sa Katarína a mám rada jedlo, jeho prípravu, servírovanie, chuť, vôňu, variabilitu a pocit šťastia pri jeho podávaní.
Jedlo by sme nemali vnímať len ako hmotu, ktorá je pre nás zdrojom energie, ale predovšetkým ako obŽIVU, ktorá má potenciál vyživiť naše telo i ducha. Jedlo, ktoré si sami s láskou pripravíme ma omnoho väčšie benefity nielen pre naše telo aj myseľ. Som zástanca prípravy jedál z čerstvých, sezónnych a lokálnych surovín. Najväčšiu radosť mi robí samotná príprava jedla, najmä keď varím pre ľudí, ktorých mám rada.
Som Atopik a už počas detstva som mala rôzne stravovacie obmedzenia. Prešla som si rôznymi diétami, kúrami výživových doplnkov a iných experimentov, ktoré aktuálna doba ponúkala.
Čím som bola staršia, tým som sa viac začala pýtať: “prečo nemôžem čokoládu?” alebo “prečo musím piť rybí olej?”. Jediná odpoveď, ktorú som na to dostala bolo: “lebo to pomáha.“ Táto odpoveď mi do určitého veku stačila, ale postupom času som sa začala v problematike vŕtať viac, samovzdelávať a hľadať odpovede.
Moje hľadanie ma postupne priviedlo k myšlienke spraviť si kurz Výživového poradcu, nakoľko som pociťovala potrebu, dostať sa do problematiky výživy hlbšie. Moje vzdelávanie po absolvovaní tohto kurzu neskočilo. Dopĺňam ho rôznymi špecifickými kurzami ako Výživa pre tehotné a dojčiace matky, Výživa detí, Športová výživa a iné. Zúčastňujem sa prednášok a seminárov na tému výživa a moja knižnica obsahuje nespočetne veľa kníh, ktoré sa orientujú na výživu alebo fungovanie ľudského tela.
Mojím poslaním v projekte Človek 2.0 je zdieľať s vami nadobudnuté vedomosti o výžive, prinášať rôzne zaujímavosti zo sveta výživy, tvoriť recepty a v neposlednom rade byť tu pre vás, ako človek, na ktorého sa môžete obrátiť v prípade, že si neviete rady so svojím stravovaním alebo riešite otázku redukcie hmotnosti alebo máte zdravotné problémy, ktoré si vyžadujú zmenu stravovacích návykov.
+421 902 483 870
katka@clovek2.sk
Kurzy a certifikácie:
2009 Barmanský kurz
2010 Someliérsky kurz
2011 Baristický kurz
2012 ukončenie Hotelovej akadémie
2012-2017 práca v gastronómií
2018 Akreditovaný kurz výživového poradcu
2019 Kurz Výživy tehotných a dojčiacich matiek
2020 Kurz Športovej výživy
2021 Kurz Manažment obézneho klienta
2021 Výživové doplnky a suplementácia
2022 Protizápalové stravovanie-bylinky s nutraceutickým potenciálom v praxi – Silvia Horecká
2022 Premyslený výber potravín a udržateľné stravovanie – Silvia Horecká
2022 Premyslený výber potravín a udržateľné stravovanie II – Tuky v potravinách -Silvia Horecká
2022 Stravovanie tehotných a dojčiacich matiek
2023 Stravovanie detí od prvých príkrmov