Jemná chuť čokolády s kyselkavou chuťou brusníc a jemnou vláčnosťou cesta je presne to čo potrebuješ na Vianoce. No a aby som nezabudla, ešte tú hebkú dochuť rumu.

Crinkles sú pre mňa typické Vianočné pečivo, ktoré má veľa rôznych variácií. Nemusia byť len čokoládové ale aj pomarančové, kokosové, red velvet, a iné.

Suroviny:
60g sušených brusníc
40ml kvalitného rumu
50g masla
200g horkej čokolády
2 vajíčka
110g kryštálového cukru
100g hladkej múky
1/2 čl sódy bikarbóny
štipka soli

Postup:
Ako prvé si namočíme brusnice do rumu. Vo vodnom kúpeli pomaly rozpustíme maslo s čokoládou. Medzitým ako sa čokoláda topí, si v kuchynskom mixéry vyšľaháme vajíčka s 60g cukru do penista.
Keď máme čokoládu rozpustenú vmiešame do nej brusnice aj s alkholom. Túto zmes postupne vlejeme do vajíčkovej peny, za stáleho miešania (nechajte robot na nízkych otáčkach).Múku zmiešame so soľou, s´odou a po lyžiciach primiešame k čokoládovej zmesi. Cesto je vcelku riedke, preto pred tvarovaním sušienok je potrebné ho dať minimálne na hodinu do chladničky.

Rúru si dáme vyhriať na 160°C a pripravíme si dva plechy., ktoré vymastíme.
Pripravíme si dve misky. Do jednej dáme zvyšok kryštálového cukru a do druhej práškový cukor.
Z cesta lyžičkou si odoberieme kúsok cesta, z ktorého vytvarujeme guličku, obalíme ho v kryštálovom cukre a následne v práškovom cukre. Guličky ukladáme na plech cca 5cm od seba. Pečieme 10-12minút. Treba dávať pozor aby sa neprepiekli. Vnútri musia byť mäkké . Upečené sušienky nechajte minútku na plechu a potom ich preložte na mriežku, kde ich nechajte vychladnúť.

Daj o tomto článku vedieť svojim priateľom