Jednoduchá hráškovo – mätová polievka je vynikajúca chuťovo a expresná na prípravu. Okrem skvelej chuti vám dodá veľké množstvo vlákniny a rastlinných bielkovín. Má nízky podiel tuku, je nízko kalorická ale zasýti poriadne. Suroviny: 450g mrazený hrášok500l vývar2 šalotky6 lístkov mätyolivový olejsoľčierne korenie Postup: Očistíme a nakrájame si šalotku, ktorú zľahka opražíme na olivovom oleji….
Zobraziť viac …
Karfiol sa vyskytuje v Európe od 16. storočia, odtiaľ sa rozšíril do celého sveta, vrátane tropických oblastí. Dnes ide o celosvetovo veľmi dôležitú zeleninu, pestovanú vo veľkom meradle v stovkách kultivarov. Karfiol je dieteticky hodnotný, má vysoký obsah vitamínu C aj vápnika, jeho obsah sacharidov je veľmi nízky. Karfiol sa pestuje celoročne takže nepodlieha sezónnosti….
Zobraziť viac …
Fajitas je pôvodom mexické jedlo, ktoré pozostáva z pečenej papriky, kuracieho mäsa a cibule. Samozrejme má mnoho variant a je už na Vás ako veľmi sa Vám chce hrať v kuchyni. Tento druh jedla sa radí určite medzi rýchle a efektné jedlá, ktoré nepotrebujú veľkú zručnosť v kuchyni a taktiež nezaberie Vám veľa času. Štandardne…
Zobraziť viac …
Suroviny: 1 hrnček ryža arborio 1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1/2 ks tekvica hokkaido 2 mrkvy 1dcl víno biele 1 l vývar maslo soľ čierne korenie parmezán Postup: Tekvicu s mrkvou nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku s cesnakom. Pridáme ryžu a…
Zobraziť viac …
Ak ste fanúšikom indickej kuchyne, určite Vám netreba predstavovať toto jedlo. Takzvané maslové kura je veľmi jemné, chutné a vhodné pre každého konzumenta. Mne osobne sa páči tá rôznorodosť korenín, ktorá je použitá v tomto recepte. Doménou celého jedla je omáčka, do ktorej si môžete podľa preferencií dať buď mäso, tofu alebo aj len zeleninu….
Zobraziť viac …
Jačmenné krúpy naši predkovia konzumovali na dennom poriadku, pretože verili, že sa v nich ukrýva sila a energia. A neboli ďaleko od pravdy, nakoľko jačmenné krúpy obsahujú mnohé pre nás prospešné látky, ako napríklad vitamíny zo skupiny B, K a E. Pôsobia taktiež blahodárne na naše črievka, vďaka vysokému obsahu vlákniny… Našli by sme ešte…
Zobraziť viac …
Touto cestou by som vám veľmi rada predstavila skvelú surovinu, ktorú nie každý pozná. Je ňou čierna šošovica alebo takzvaná Beluga. Čierna šošovica je skvelým zdrojom vlákniny, na 100 g šošovice = 15 g vlákniny a rastlinných bielkovín, na 100 g šošovice = 24 g, čo je zhruba dvojnásobok toho, koľko viete vyťažiť z tofu. Jej čierny…
Zobraziť viac …
Neexistuje situácia, ku ktorej by sa tieto briošky nehodili. Či už si ich spravíte na raňajky, na obed ako prílohu k šalátu alebo aj večer k vínku. Plnku si viete vytvoriť podľa seba a podľa toho čo práve máte v špajzy. Môžete kľudne použiť hokaido tekvicu v spojení s Cheddarom alebo ricottu so špenátom.. je…
Zobraziť viac …
Pre milovníkov pizze je tu skvela šmakocinka na akúkoľvek časť dňa alebo príležitosť, či už olovrant alebo posedenie s priateľmi pri Pizza veniec 2x Pizza cesto (Lidl) kečup syr plátkový šunka oregano soľ, čierne korenie 1ks vajíčko Cesta si rozprestrieme, položíme po dĺžke vedľa seba a kraje preložíme cez seba cca 2cm Kečup rozotrieme po celom ceste, okrem 3cm na spodnom okraji cesta…
Zobraziť viac …
Áno, viete si ich ľahko kúpiť, ale už ste si niekedy prečítali ich zloženie? Lebo ich zloženie väčšinou pripomína knižný román Odviate vetrom. Pritom príprava je veľmi ľahká, rýchla a na suroviny nenáročná. Tak čo vyskúšate? Suroviny: 2 hrnčeky hladkej múky 1 čl kypriaceho prášku 1/2 čl soľ 2 PL olivového oleja 3/4 hrnčeka vody…
Zobraziť viac …