loader icon

Jedlo: Obed

Pečené čikenko so zemiakom z jedného pekáča

Myslím, že to nie je žiadna senzácia, ale jednoduchá klasika, ktorá neurazí. Keď potrebujete tráviť doma čas inými aktivitami ale zároveň potrebujete navariť, je toto ideálny recept. Príprava Vám zaberie maximálne 10 minút a pečenie približne hodinu. Kuracie miso dáme do pekáča, naň uložíme ošúpané a nakrájané zemiaky. Pripravíme si marinádu. Do šálky nalejeme olivový…

Zobraziť viac …

Cuketové risotto

Sezóna cukety 2023 ešte neskončila! Preto poďme využiť jej skrytý potenciál až dokonca. Cuketové placky, lečo, vyprážaná cuketa, grilovaná.. verím, že toto všetko tu už bolo.. Skúšali ste však cuketové risotto? Ak nie, tak poďme si povedať ako naň. Postup prípravy Cuketu očistíme a nakrájame na malé kočky, ktoré opražímez prudka na olivovom oleji. Podlejeme…

Zobraziť viac …

Domáce žemle na burger

V dnešnej dobe je jednoduché si kúpiť čokoľvek. Ale prečo si kupovať niečo čo si vieme aj ľahko spraviť? Sezóna grilovania je už v plnom prúde tak si poďme spoločne spraviť domáce žemle na burgre. Ako prvé si pripravíme tzv Thangzhong – uvarená múka vo vode. Dodáva žemliam lahodnú a vláčnu chuť THANGZHONG: CESTO: Postup

Zobraziť viac …

Hráškový krém s mätou

Jednoduchá hráškovo – mätová polievka je vynikajúca chuťovo a expresná na prípravu. Okrem skvelej chuti vám dodá veľké množstvo vlákniny a rastlinných bielkovín. Má nízky podiel tuku, je nízko kalorická ale zasýti poriadne. Suroviny: 450g mrazený hrášok500l vývar2 šalotky6 lístkov mätyolivový olejsoľčierne korenie Postup: Očistíme a nakrájame si šalotku, ktorú zľahka opražíme na olivovom oleji….

Zobraziť viac …

Pečený karfiol, neboli květák

Karfiol sa vyskytuje v Európe od 16. storočia, odtiaľ sa rozšíril do celého sveta, vrátane tropických oblastí. Dnes ide o celosvetovo veľmi dôležitú zeleninu, pestovanú vo veľkom meradle v stovkách kultivarov. Karfiol je dieteticky hodnotný, má vysoký obsah vitamínu C aj vápnika, jeho obsah sacharidov je veľmi nízky. Karfiol sa pestuje celoročne takže nepodlieha sezónnosti….

Zobraziť viac …

Fajitas

Fajitas je pôvodom mexické jedlo, ktoré pozostáva z pečenej papriky, kuracieho mäsa a cibule. Samozrejme má mnoho variant a je už na Vás ako veľmi sa Vám chce hrať v kuchyni. Tento druh jedla sa radí určite medzi rýchle a efektné jedlá, ktoré nepotrebujú veľkú zručnosť v kuchyni a taktiež nezaberie Vám veľa času. Štandardne…

Zobraziť viac …

Tekvicové risotto s mrkvou

Suroviny: 1 hrnček ryža arborio 1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1/2 ks tekvica hokkaido 2 mrkvy 1dcl víno biele 1 l vývar maslo soľ čierne korenie parmezán Postup: Tekvicu s mrkvou nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku s cesnakom. Pridáme ryžu a…

Zobraziť viac …

Butterchicken

Ak ste fanúšikom indickej kuchyne, určite Vám netreba predstavovať toto jedlo. Takzvané maslové kura je veľmi jemné, chutné a vhodné pre každého konzumenta. Mne osobne sa páči tá rôznorodosť korenín, ktorá je použitá v tomto recepte. Doménou celého jedla je omáčka, do ktorej si môžete podľa preferencií dať buď mäso, tofu alebo aj len zeleninu….

Zobraziť viac …