loader icon

Jedlo: dezert

Mandľový BananaBread

Banánové chlebíky sú veľmi obľúbené v domácnostiach, kde sa nachádzajú zhnednuté banány, ktoré už nie sú veľmi príťažlivé na konzumáciu.Verzií receptov je neskutočne veľa. Tu je jeden bezlepkový, trošku inovovaný. Suroviny:3 zrelé banány2 vajcia150g mandľovej múky1PL kakaa1 odmerka proteínu (podľa vašej chuti a preferencií)2 čl kypriaceho prášku2 PL tuku Postup:Banány roztlačíme v miske a zmiešame…

Zobraziť viac …

Domáci „mliečny rez“

Máte doma proteín a neviete čo sním? Už máte napečené na sviatky? Detiská Vám vrieskajú doma, že by si dali niečo sladké ?Čo tak domáci „mliečny rez“ ? 40 g čokoládového proteínu1PL práškového cukru4 vajíčka20 g kakaa50 ml vody1 ČL kypriaceho práškuštipku soli Plnka:300 g jemného tvarohu30 g mandľového maslakokos1PL práškového cukru Bielka vyšľaháme so…

Zobraziť viac …

„Pán“ koláč

Keďže nám už v záhrade dozrievajú jabĺčka a hrušky, bola by škoda neupiecť z nich niečo.Tento krát je to „pán“ koláč , ktorý je bez laktózy a viete si ho spraviť aj bezlepku, stačí ak vymeníte ovsené vločky a špaldu  „Pán“ koláč  200g ovsené vločky200g špaldová múka100g trstinový cukor200ml kokosový olej5ks jablko4ks hruškyškorica, bourbon vanilka, štipka soli Zmiešame vločky,…

Zobraziť viac …

Arašidové sušienky

Poznáte ten pocit, keď máte chuť na sladké ale žiadna Horalka doma nie je?! Ale predsa máte ešte kúsok energie v sebe na to, aby ste si niečo upiekli? Tak potom tieto Arašidové sušienky sú ako stvorené pre vás. Arašidové sušienky 1 hrnček arašidového masla1 ks vajíčko 2PL medu/javorový sirup + môžete pridať kúsky čokolády alebo…

Zobraziť viac …

Rebarborový cheesecake

O rebarbore a jej účinkoch sme už písali v predchádzajúcom recepte a netreba zabúdať, že rebarbora má svoju sezónu iba krátko, a to zhruba od polovice mája do konca júna. Má to svoje odôvodnenie, od konca šiesteho mesiaca totiž v rebarbore prudko stúpa podiel kyseliny šťaveľovej a stáva sa tak nebezpečná pre konzumáciu. 1 balík…

Zobraziť viac …

Rebarborové fornety

Sezóna REBARBORY už je tu!Rebarbora má svoju sezónu iba krátko, a to zhruba od polovice mája do polovice júna. Má to svoje odôvodnenie, od konca šiesteho mesiaca totiž v rebarbore prudko stúpa podiel kyseliny šťaveľovej a stáva sa tak nebezpečná pre konzumáciu. Pri zbere a kúpe myslíme na to, že sa konzumujú len stopky, nikdy…

Zobraziť viac …

Kokosovo-mandľový lacto-gluten free

Suroviny:8 bielkov150g kokosová múka125ml kokosový olej100g krupicový cukor1ČL prášok do pečiva100g mandlové lupienkyškoricapráškový cukor V nádobe si vyšľaháme bielky do tuhej peny. Potom postupne pridávame krupicový cukor a šľaháme, kým sa všetko nespojí na lesklú tuhú zmes.Postupne do bielkov zašľahávame olej a kokosovú múku, kým sa nevytvorí snehová pena.Zmes nalejeme do vymastenej formy, vystlanej papierom…

Zobraziť viac …

Mrkvovo-orechový koláčik

Postup: Mrkvový koláč1 šálka polohrubej múky1šálka kokosového oleja1šálka nastrúhanej mrkvy2 vajíčka1/2 šálky hnedého cukru1kypriaci prášok1 šálka pomletých orechov Vyšľaháme vajíčka s cukrom do penistaPostupne pridávame olej, muku, kypriaci prášok a nakoniec pridáme mrkvu a orechyCesto vylejeme do maslom vytretej nádoby a pečieme cca 45 minút na 180°C Poleva: Bánovecká nátierka2PL masla2PL práškový cukor2PL citrónovej šťavy 

Zobraziť viac …

Makový Cheesecake

Cheesecake ako druh zákusku je v dnešnej dobe veľmi populárny a to nie len vďaka svojej jednoduchej príprave ale aj variabilnosti a chuti. Cheesecake je naozaj zákusok o fantázií, viete ho pripraviť s čokoládou, s tekvicou, s ovocím s kokosom a v podstate je postup skoro rovnaký.Prišla požiadavka na makový koláč a keď som uvidela…

Zobraziť viac …