loader icon

Jedlo: dezert

Nutellové cupcakes s nutellovým krémom

Nepoznám človeka, ktorý by nemal rád Nutellu. Preto je tento recept vhodný pre každú návštevu, ktorá k Vám príde. Vláčne muffiny doplnené o chutný a lahodný krém potešia každého. Muffiny Nutellový krém: Postup Maslo vymiešame s cukrom a postupne doň zapracujeme vajíčka. Pridáme nutellu, múku s kypriacim práškom a poriadne premiešame. Košíčky naplníme do 3/4…

Zobraziť viac …

Rebarborový koláč s jahodami

Jednoduchý a efektný koláč s výraznou chuťou rebarbory a lahodnou chuťou tvarohu a sviežosťou jahôd Suroviny:Cesto60g krupicového cukru225g hladkej múky1/2 lyžičky kypriaci prášok1 vajíčko100g mäkké maslo Náplň200g očistenej rebarbory400g jahody120g cukru500g tvaroh2 vajíčka1 zlatý klas PostupRebarboru nakrájame a zasypeme cukrom (50g) a necháme chvíľu postať, okým si pripravíme zvyšok koláča. Suroviny na cesto zmiešame a…

Zobraziť viac …

Krtková torta 2.0

Všetci isto iste poznáte ikonickú Krtkovú tortu od Dr.Oetkera. Ako deťom nám vždy chutila kvôli svojej ľahkosti a tomu, že vyzerala ako kopček od krtka..Ale dá sa upiecť krtková torta aj doma bez použitia krabicového polotovaru? Poďme sa pozrieť, aké je zloženie tohto počinu od Dr.Oetker

Zobraziť viac …

Tvarohové šišky

Fašiangové obdobie je už v plnom prúde a k tomuto obdobiu neodmysliteľne patria šišky. Tento recept, je extrémne rýchly, chutný a kaloricky znesiteľnejší ako klasické kysnuté šišky. Suroviny:250g hrudkový tvaroh250g hladká múka250g celozrnná hladká múka1 prášok do pečiva4 vajíčka2-3 dcl mliekaštipka soli Postup:Zo všetkým surovín si vymiešame polotuhé cesto. Mlieko prilievame postupne podľa tuhosti tvarohu….

Zobraziť viac …

Gaštanová roláda

Gaštanová sezóna v plnom prúde. Bolo by mrzuté ich nevyužiť, a ako najlepšie? predsa do koláča s nimi. Vedeli ste, že gaštany sa radia medzi ovocie ale zároveň aj medzi orechy? Zaujímavé, všakže?! Ich zloženie netreba opomínať a je dobré mať na pamäti, že obsahujú vo veľkej miere Vitamín C, ktorý je v tieto ponuré…

Zobraziť viac …

Proteínové cookies

Pre všetkých fanúšikov vláčnych sušienok! 250g trstinový cukor 150g maslo 2 odmerky proteínu 3PL arašídového masla 300g hladká múka 2 vajíčka 3PL mlieka 300g nasekanej čokolády Pečieme na 170°C 12-17 minút, v závislosti od veľkosti sušienok Maslo vymiešame s cukrom v mixéry a pridáme postupne vajíčka a neskôr všetky ostatné suroviny. Zo vzniknutého cesta tvarujeme…

Zobraziť viac …

Marhuľový tart

Leto v plnom prúde a taktiež sezóna marhúľ. Marhule sú ovocie, ktoré je možné využívať na mnoho spôsobov. Vieme ich spracovať štandarne ako džem, vieme ich zvárať, taktiež z nich vieme spraviť mrazenú dreň alebo ako doplnok k mäsám ako chutney. A v neposlednom rade z nich vieme spraviť delikátny koláč alebo naše babky klasický…

Zobraziť viac …

Tart s čokoládovým ganache

Postup:Suroviny na cesto150g hladkej múky60g kokosovej múky/gaštanovej/mandľovej100g masla60g práškového cukru2 vajíčkaštipka solištipka prášku do pečiva Suroviny na ganage:400ml smotana na šľahanie400g kvalitnej horkej čokolády Zmiešame všetky suché suroviny a následne doň dáme na kocky nakrájané maslo. Cesto môžeme zmiešať v mixéry alebo ho s láskou ručne stručne vymiesiť na kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie…

Zobraziť viac …

Jablčník

Jablčník alebo American pie, je notoricky známy koláč, ktorý nikdy neomrzí. Recept je veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny. Cesto: 350g hladká múka200g masloštipka soli2PL studenej vody Plnka:10 jabĺk100g trstinového cukruškoricamuškátový oriešok Do múky si nakrájame maslo, pridáme soľ a prstami rozdrobíme na mrveničku. Potom pridáme vodu, vypracujeme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice….

Zobraziť viac …

Človekočískejk s makom

Tento cheesecake bol vytvorený s láskou a pre potreby cvičencov, ktorým sa po cvičení žiada doplniť proteíny a zároveň aj minutá energia na tréningu. Suroviny: 200g maslové sušienky50g masla500g tvaroh1 smotana2 vajíčka2 PL cukrumak (podľa chuti)ovocie + 1PL škrob Postup:Roztopíme si maslo a rozdrvíme sušienky v mixéry. Spolu zmiešame a utlačíme do tortovej formy.Tvaroh s…

Zobraziť viac …