V dnešnej dobe je jednoduché si kúpiť čokoľvek. Ale prečo si kupovať niečo čo si vieme aj ľahko spraviť? Sezóna grilovania je už v plnom prúde tak si poďme spoločne spraviť domáce žemle na burgre. Ako prvé si pripravíme tzv Thangzhong – uvarená múka vo vode. Dodáva žemliam lahodnú a vláčnu chuť THANGZHONG: CESTO: Postup
Zobraziť viac …
Všetci isto iste poznáte ikonickú Krtkovú tortu od Dr.Oetkera. Ako deťom nám vždy chutila kvôli svojej ľahkosti a tomu, že vyzerala ako kopček od krtka..Ale dá sa upiecť krtková torta aj doma bez použitia krabicového polotovaru? Poďme sa pozrieť, aké je zloženie tohto počinu od Dr.Oetker
Zobraziť viac …
Myslím si, že Veľkonočnú hrudku netreba predstavovať. Je takou stálicou medzi Veľkonočnými receptami v každom kúte Slovenska.
Vajíčka boli v ľudovom prostredí považované za symbol života a plodnosti. Preto sa jedlá z nich podávali práve na Veľkú noc, ktorá sa slávi na jar, kedy sa príroda prebúdza po zimnom oddychu.
Zobraziť viac …
Sviatky Veľkej noci sú rovnako ako Vianoce sviatky hojnosti. Každá rodina má svoje tradičné jedlá, ktoré pripravuje v tieto sviatky. Veľká noc je hlavne o špenáte, zajačikoch, vajíčkach a sladkostiach. Či už doma upečených alebo kúpených. Pri kúpe sladkosti pre Vás alebo vaše ratolesti čítajte zloženie a držte sa pravidla, že menej je niekedy viac.
Zobraziť viac …
Chlebíček, je synonymum oslavy, radosti, spojenia rodiny a priateľov už niekoľko desaťročí. Jeho popularita sa datuje na začiatok 20. storočia.Niekomu by sa mohlo zdať, že taký obložený chlebíček je už prežitok, avšak opak je pravdou. Keďže pri príprave chlebíčov sa medze fantázií nekladú, v dnešnej dobe kretivity a dostupnosti surovín vie byť chlebíček, nielen šunka,maslo,…
Zobraziť viac …
Leto v plnom prúde a taktiež sezóna marhúľ. Marhule sú ovocie, ktoré je možné využívať na mnoho spôsobov. Vieme ich spracovať štandarne ako džem, vieme ich zvárať, taktiež z nich vieme spraviť mrazenú dreň alebo ako doplnok k mäsám ako chutney. A v neposlednom rade z nich vieme spraviť delikátny koláč alebo naše babky klasický…
Zobraziť viac …
Tradičný francúzsky slaný koláč, ktorý má mnoho variant. Základom je krehké cesto a náplň podľa toho čo máte v chladničke. Slané koláče sú skvelý variant na raňajky/olovrant/večeru. Suroviny:Cesto:200 g múky2 lyžice oleja2 vajciasoľ Plnka:200g strúhaného syra200ml smotany180g čerstvého špenátu2 vajciajarná cibuľkaparadajky Postup:Zmiešame si múku, olej, vajíčka a soľ. Vypracujeme si kompaktné cesto, z ktorého vyvaľkáme…
Zobraziť viac …
Tento cheesecake bol vytvorený s láskou a pre potreby cvičencov, ktorým sa po cvičení žiada doplniť proteíny a zároveň aj minutá energia na tréningu. Suroviny: 200g maslové sušienky50g masla500g tvaroh1 smotana2 vajíčka2 PL cukrumak (podľa chuti)ovocie + 1PL škrob Postup:Roztopíme si maslo a rozdrvíme sušienky v mixéry. Spolu zmiešame a utlačíme do tortovej formy.Tvaroh s…
Zobraziť viac …
Svojím temným výrazom pôsobí ako neprístupná a nepoddajná, avšak opak je pravdou. Je jemná, ľahká, vláčna a v ústach spôsobí explóziu kakaovej chuti. Jej konzumácia si pýta spoločnosť dobrej kávy alebo kakauka. Suroviny:250g maslo50g kakao 230ml voda250g múka hladká50g protein1/2 kypriaceho prášku140g kryštálového cukru3ks vajíčka130g kyslej smotany Postup:Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo vo vode s…
Zobraziť viac …
Banánové chlebíky sú veľmi obľúbené v domácnostiach, kde sa nachádzajú zhnednuté banány, ktoré už nie sú veľmi príťažlivé na konzumáciu.Verzií receptov je neskutočne veľa. Tu je jeden bezlepkový, trošku inovovaný. Suroviny:3 zrelé banány2 vajcia150g mandľovej múky1PL kakaa1 odmerka proteínu (podľa vašej chuti a preferencií)2 čl kypriaceho prášku2 PL tuku Postup:Banány roztlačíme v miske a zmiešame…
Zobraziť viac …